La Alexandria vor fi instalate trei stații pentru încărcarea mașinilor electrice

În municipiul Alexandria, județul Teleorman, vor fi instalate trei stații pentru încărcarea mașinilor electrice, finanțat printr-un program semnat cu Administraţia Fondului pentru Mediu, anunță Primăria Orașului.

„Primăria municipiului Alexandria a semnat ieri, 4 ianuarie 2022, contractul de finanţare cu Administraţia Fondului pentru Mediu pentru obiectivul de investiţii ‘Staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în Municipiul Alexandria’. Obiectivul de investiţii mai sus-menţionat va fi finanţat în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic”, precizează un comunicat al Primăriei Alexandria.

Termenul de implementare al proiectului este de un an şi prevede achiziţionarea şi instalarea unui număr de 3 staţii de reîncărcare pe următoarele amplasamente: Strada Dunării – zona Electrotel, strada Dunării, nr. 180-190 – zona ANAF, strada Libertăţii – zona spital judeţean.

„Scopul Programului îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi stimularea utilizării vehiculelor electrice. Staţiile de reîncărcare vor fi alimentate din acelaşi punct de livrare din reţeaua publică de distribuţie, din care: 1 punct de reîncărcare permite încărcarea multistandard în curent continuu la o putere > 50 kW şi 1 punct de reîncărcare permite încărcarea în curent alternativ la o putere > 22 kW a vehiculelor electrice. Staţia de reîncărcare va permite încărcarea simultană la puterile declarate”, anunţă Primăria Alexandria.

Valoarea totală a proiectului finanţat din bani europeni este de peste 748.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...