Laszlo Borbely tras pe linie moartă la Palatul Victoria

În timpul primului cabinet Dragnea s-a creat la Palatul Victoria o sinecură pompoasă pentru UDMR doar ca să aibă o jucărie un lider al maghiarilor aflat în vizorul DNA.

Șase premieri și bonusul dinaintea moțiunii de cenzură

Prin Hotărârea de Guvern nr. 313 din 11 mai 2017 dată de premierul PSD de la aceea vreme Sorin Grindeanu s-a creat la Palatul Victoria o sinecură denumită pompos Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă în fruntea căreia a fost pus fostul ministru UDMR al Mediului Laszlo Borbely cercetat de DNA pentru luare de mită, dar scăpat de urmărire penală de votul deputaților.

Acest departament funcționează în subordinea prim-ministrului, finanțat de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului. Principala atribuție a fost aceea de coordonare a activităţilor de implementare rezultate din setul de 17 obiective de dezvoltare durabilă – ODD ale Agendei 2030.

De la înființare până anul trecut, departamentul a avut doar șase posturi, dar, anul trecut, cu o zi înainte de moțiunea de cenzură, fostul premier Florin Cîțu a dat un bonus neașteptat liderului de facto al UDMR, Laszlo Borbely.

Prin Hotărârea de Guvern nr. 1056 din 2 octombrie 2021, „Numărul maxim de posturi ale Departamentului este de 20 de posturi”. Așadar, Borbely a primit de la Cîțu 14 posturi la Departamentul pentru dezvoltare durabilă, adică unde acesta își poate angaja pe cine vrea că tot nu are cine să-l controleze.

Din an în Paște, Borbely mai dădea câte un comunicat sau vreo declarație că deh s-au perindat la Palatul Victoria șase premieri de la numirea sa și niciunul nu l-a evaluat sau a evaluat activitatea sa. Astfel, timp de cinci ani de zile, Laszlo Borbely zice că s-a ocupat de strategie de dezvoltare durabilă a României, dar cum s-a ocupat se vede cel mai clar în PNRR-ul trimis la Bruxelles.

Mutare surpriză

Numai că, potrivit informațiilor noastre, huzurul lui Laszlo Borbely se pare că va lua sfârșit. Premierul Nicolae Ciucă va emite în perioada următoare o hotărâre prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă va trece din în subordinea prim-ministru la Secretariatul General al Guvernului, adică sub controlul lui Marian Neacșu.

Prin această mutare, Laszlo Borbely este practic trecut la și alții, adică trecut pe linie moartă, ceea ce nu îi va pica prea bine bosului UDMR și deja face demersuri să nu se facă această mutare, dar șansele sunt aproape de zero.

Borbely, mai bine remunerat decât Ciucă și Iohannis

Pe lângă jobul de Guvern remunerat lunar cu 9.734 de lei, Laszlo Borbely a fost impus, tot din 2017, și membru în Consiliul de Administrație de la SC Radiocomunicații SA de unde mai încasează lunar încă 1.500 de lei.

Însă, pe lângă cele două joburi, Borbely mai beneficiază de o pensie de 6.080 de lei și de încă 10.951 de lei pe lună ca fost parlamentar. Practic, la ora actuală, lunar, în conturile pensionarului Laszlo Borbely intră 28.279 de lei, adică mult mai mult decât orice ministru al Guvernului dar și decât premierul Nicolae Ciucă și președintele României Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cum poți împiedica urmărirea telefonului mobil

Preocupările legate de confidențialitate și securitate devin o prioritate. Pe piața online și nu numai, există multe capcane în care poți pica dacă nu...