Laura Vicol dă bani cu dedicație pentru revoluționarii de ocazie. Nume grele pe listă

Vicol este autoarea unui proiect de lege prin care aproape 4.000 de noi revoluționari „cu rol determinant” la evenimentele din Decembrie 1989 vor beneficia de indemnizații lunare de câte 2.000 de lei fiecare.

Astfel, impactul bugetar al indemnizațiilor revoluționarilor crește de la 4,2 milioane de lei lunar, la peste 12 milioane de lei lunar.

Unul dintre cei 3.899 de beneficiari acestui demers juridic al social-democratei Laurei Vicol este chiar șeful PSD Marcel Ciolacu, a cărui „fapte de vitejie” s-au consumat la Buzău în perioada 22-26 decembrie 1989. Alți beneficiari ar fi, potrivit unor surse Ziare.com, Nicolae Roman, Ion Iliescu, Eugen sau Vasile Blaga.

Dacă legea se va aplica retroactiv, cei vizați de ultima modificare ar putea cere beneficiile din urmă, iar atunci impactul bugetar ar crește la miliarde de lei, spun surse din Secretariatul de stat pentru problemele revoluționarilor (SSPR).

OUG nr. 95/2014 pentru modificarea Legii 341/2004 avea menirea de a recunoaște meritele adevăraților revoluționari și de a elimina din rândurile lor impostorii.

Cei din urmă, adică revoluționarii de ocazie sau cei din interes, dobândiseră în mod fraudulos acest statut în primele mandate ale lui Ion Iliescu, de multe ori ca o recompensă politică, scrie ziare.com

2 COMENTARII

 1. Pentru corecta informare a cititorilor dumneavoastra va solicit sa publicati prezentul drept la replica prin care indrept neadevarurile publicate de domnia voastra in articolul din data de 30.03.2023.
  NU sunt autoarea proiectului de lege pe care il mentionati in cadrul articolului. Acest lucru se poate lesne verifica prin accesarea https://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=14778. Este vorba despre un proiect de act normativ emis in martie 2015 de catre guvernul condus de premierul de la vremea respectiva, dnul Victor Ponta.
  Din multele amendamente depuse au fost adoptate in data de 21.03.2023 doar 4 dintre acestea, cele ale domnului senator Ion Rotaru, depuse in anul 2015 pe care mi le-am insusit si eu in anul 2023 dupa discutiile telefonice pe care le-am avut cu acesta si in care mi-a explicat ratiunea pentru care le-a depus.
  Proiectul a fost adoptat de Senat in anul 2015 si ulterior a primit 2 avize favorabile din partea Guvernului in anii 2017 si 2020.
  In cadrul sedintei Comisiei Juridice din data de 21.03.2023 a fost votat cu majoritate un raport de adoptare.
  In urma discutiilor atat telefonice (cu domnul Ion Ciochina) cat si individuale in biroul Comisiei Juridice cu reprezentanti ai Federatiei nationale pentru demnitatea revolutionarilor din decembrie 1989 am solicitat personal retrimiterea initiativei la Comisia Juridica pentru o noua analiza, lucru care s-a si intamplat, in data de 29.03.2023.
  Asadar, intreg articolul dumneavoastra este construit pe un fundament fals, promovati o minciuna desi deontologia profesionala VA OBLIGA sa publicati informatii corecte!
  Cat despre apelativele folosite “avocata infractorilor si a fugarilor” reiterez ceea ce spun de cand am intrat in politica: 20 de ani mi-am exercitat cu demnitate, mandrie si onoare profesia de avocat. Alaturi de maestrul Cerveni am mers pe drumul avocaturii in dreptul penal, iar avocatii penalisti nu apara intotdeauna heruvimi. Atata vreme cat dreptul la aparare este prevazut de Constitutia tarii, nu sunteti in masura sa emiteti “judecati de valoare” cu privire la ceea ce fac avocatii penalisti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...