Leopoldina Bălănuță și Mitică Popescu, poveste de dragoste ca-n filme

Leopoldina Bălănuță și Mitică Popescu s-au reîntâlnit în Ceruri, după ce au trăit, pe Pământ, o poveste de dragoste ca-n filme. O dramă i-a făcut să se îndrăgostească nebunește unul de celălalt și astfel au rămas și dincolo de moarte. După ce ea a închis ochii înaintea sa, actorul care a urmat-o pe 3 ianuarie a refuzat să se despartă de verighetă și de ochelarii soției.

Pe 3 ianuarie 2023, Mitică Popescu a urmat-o în Ceruri pe femeia pe care a iubit-o enorm, mai bine de 25 de ani. Leopoldina Bălănuță și Mitică Popescu au fost inițial colegi de scenă, la teatrul din Piatra Neamț și apoi au devenit buni prieteni, însă dragostea dintre ei s-a aprins într-un moment foarte greu pentru actriță.

Leopoldina Bălănuță și Mitică Popescucum s-au cunoscut

Mitică Popescu a cunoscut-o pe Leopoldina Bălănuță în 1937. Actorul avea 37 de ani atunci și juca la Teatrul din Piatra Neamț. A fost anunțat că s-a eliberat un loc la Teatrul Mic din București, iar atunci a cunoscut-o pe cea care avea să-i devină soție. Au jucat împreună din primul moment, în spectacolele de teatru „După cădere” şi „Stâlpii societăţii”.

Treptat, actorul a fost cooptat în grupul de prieteni ai Leopoldinei și între ei s-a legat, la început, doar o frumoasă amiciție.

„Poldi”, așa cum o alinta Mitică Popescu pe Leopoldina Bălănuță, a ajuns la spital și timp de o lună și jumătate el a îngrijit-o cum a știut mai bine.

Ne făcea plăcere să ne întâlnim doar noi doi, fără prieteni, și stăteam ore întregi într-un restaurant până la ora închiderii. Fără declarații banale, pompoase, am simțit amândoi că suntem făcuți unul pentru celălalt.

Am realizat că o iubesc pe Poldi atunci când a trebuit să fie internată timp de o lună și jumătate la Fundeni, din cauza unei peritonite. O vizitam în fiecare zi, îi duceam de mâncare și stăteam cât mai mult posibil lângă ea.

Și acum îmi mai aduc aminte că m-a rugat să-i fac rost de o casetă cu Demis Roussos. I-am îndeplinit dorință și m-am bucurat de bucuria ei„, povestea Mitică Popescu, în urmă cu câțiva ani, pentru jurnalul.ro.

Au fost cununați civil în noaptea de Revelion de tatăl Leopoldinei

După externarea Leopoldinei, ei s-au mutat împreună, dar au rămas foarte discreți cu privire la viața personală. Pe 2 iunie 1977, Mitică, atunci la vârsta de 40 de ani și Poldi, 42 de ani, s-au căsătorit.

Ziua cununiei civile a fost exact ca în filme. Mitică Popescu a avut un spectacol și a întârziat la Starea Civilă. Leopoldina l-a așteptat aproape două ore, iar actorul a ajuns în cele din urmă, alergat, transpirat, dar fericit că se căsătorește.

Cei doi au fost cununați civil în noaptea de Revelion de tatăl Leopoldinei, care era preot. „E, și-aici, la București, o tot conduceam acasă și, în sfârșit, într-o seară, m-a invitat sus. Și n-am mai ieșit. Așa a fost. Ne-am căsătorit pe 2 iunie 1977 și tatăl ei ne-a cununat religios chiar în casa lor din Focșani, la trecere între ani, când se împlineau exact 20 de ani de la momentul care m-a băgat în pușcărie”, a povestit marele actor.

De ce nu voia Leopoldina Bălănuță să se mărite cu Mitică Popescu

Leopoldina a amânat momentul cununiei din cauza firii ei bolnăvicioase, spunându-i actorului – „Nu are rost să te înhami la o căruță stricată„.

Ne-a fost jenă de vârstă noastră. Pentru dragoste nu contează vârstă, dovadă că am stat împreună 25 de ani, dar lumea te mai judecă. M-am înțeles foarte bine cu Leopoldina. Eu făceam piață, iar ea gătea. Ei îi plăcea să pescuiască, mie nu.

Dar am mers în Delta zece ani. Nu avem copii, pentru că ea nu putea să rămână însărcinată. Plus că, nouă, actorilor, ne este foarte greu să creștem și o floare, la programul pe care-l avem„, a mai dezvăluit actorul.

De ce a murit Leopoldina Bălănuță

Pe 13 octombrie 1998, Mitică Popescu și Leopoldina Bălănuță au urmărit meciul de fotbal dintre Ungaria și România.

După încheierea partidei, Leopoldina Bălănuță i-a făcut actorului o mărturisire sfâșietoare – Te iubesc atât de mult, încât aș vrea să mori înaintea mea!’, ea dorindu-și foarte tare ca Mitică să nu sufere din cauza morții ei.

Apoi, Leopoldina Bălănuță a mâncat și și-a aprins o țigară. La scurt timp, a acuzat dureri de stomac foarte mari, iar la miezul nopții, Mitică Popescu a dus-o la Spitalul de Urgență. Medicii au trimis-o direct în sala de operație, însă nu au mai putut să-i salveze viața, scrie unica.ro.

În dimineața zilei de 14 octombrie, în jurul orei 07:00, marea actriță a închis ochii pentru totdeauna, la vârsta de 63 de ani.

Azi, 3 ianuarie 2023, marele actor Mitică Popescu s-a stind din viață, la vârsta de 86 de ani, din cauza unor probleme cardiace.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole