Lia Olguţa Vasilescu, despre boicotul început la adresa Austriei: „Se poate transforma foarte curând într-o stare de panică generală”

A apărut și reacția primarului Craiovei,Lia Olguţa Vasilescu, după ce Austria a blocat intrarea României în Schengen. Edilul atrage atenția și susține că boicotul „Se poate transforma foarte curând într-o stare de panică generală”.

„E de preferat într-adevăr calea diplomației. Din păcate însă, diplomația a dat greș. Nu pare că s-ar rezolva în lunile următoare cel puțin, până nu sunt alegeri în Austria și nu vedem ce se întâmplă.

Nu are cum să-și retragă acum votul cancelarul Austriei față de votul pe care l-a dat deja. Deci, din punctul acesta de vedere nu mai avem ce să mai comentăm. 

Trebuie să așteptăm o schimbare totală de situație”, a declarat primarul din Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, la Antena 3 CNN. 

Lia Olguța Vasilescu nu se arată,însă prea optimistă în ceea ce privește viitorul.

„Acest boicot care a început deja se poate transforma foarte curând într-o stare de panică generală. Pentru că să nu uităm, băncile trebuie să reprezinte încredere.

Dacă simte cel care are bani în bancă faptul că sunt mai mulți care își retrag banii de acolo, se instaurează acea stare de panică pe care o cunoaștem, că s-a mai întâmplat în decursul timpului acest lucru, și s-ar putea chiar ca acest boicot, care de fapt a început așa mai mult e pe televiziuni decât se întâmplă în bănci, să ajungă să prăbușească un sistem bancar.

Eu nu văd că în perioada următoare se întâmplă ceva bun, indiferent câte eforturi se fac diplomatice la Parlamentul European, peste tot, atât timp cât deja Austria a dat acest vot, până în momentul în care nu se va schimba puterea în Austria, și se pare că se întâmplă acest lucru cât de curând, în următoarele 3 sau 4 luni de zile, până atunci putem să punem pe ordinea de zi de şapte ori”, a concluzionat Olguţa Vasilescu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...