Lidl va deschide primul magazin cu acoperiș verde din Ploiești

Publicat: 16 feb. 2021, 07:00, de Răzvan Zamfir, în Food , ? cititori
Lidl va deschide primul magazin cu acoperiș verde din Ploiești
Ce salarii sunt la Lidl

Lidl a anunțat luni că va inaugura pe 18 februarie prima unitate cu acoperiș verde din Ploiești, aceasta fiind a 12-a de acest tip din portofoliul companiei. În plus, noua unitate dispune de o stație de încărcare pentru automobilele electrice.

Noul magazin are o suprafață de vânzare de peste 1.300 mp și dispune de peste 110 de locuri de parcare, precum și de o stație de încărcare pentru automobilele electrice, unde se vor putea alimenta câte două mașini simultan. Odată cu deschiderea noului magazin, se vor crea 35 de noi locuri de muncă.

Prin utilizarea unor tehnologii avansate din domeniul construcțiilor şi în conformitate cu normele de protecție a mediului, noul magazin Lidl din Ploiești dispune de sistem de iluminat LED, cu senzor de prezență, sisteme de recuperare a căldurii integrate în instalațiile de ventilație, stația de încărcare pentru automobile electrice, dar și acoperișul verde.

Acesta contribuie în primul rând la eficiența energetică a clădirii, prin menținerea unei temperaturi constante pe parcursul întregului an. În același timp, vegetația amplasată pe acoperiș are rolul de a filtra în mod natural apa pluvială, datorită multiplelor straturi componente, și de a reduce în același timp cantitatea de apă deversată în sistemele de canalizare.

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este prezent în 32 de țări din întreaga lume și în prezent operează aproximativ 11.200 de magazine și peste 200 de centre logistice în 29 de țări la nivel mondial. În prezent, Lidl are aproximativ 310.000 de angajați, dintre care peste 8.000 în România, unde retailer-ul german are deschise peste 280 de magazine și 5 centre logistice.