Locuri de vizitat în România la final de toamnă

Iarna se apropie cu repeziciune, astfel că, românii au ocazia să se bucure de ultimele zile de toamnă. Pentru acest lucru, ai la dispoziție numeroase locuri de vizitat în România. De altfel, de multe dintre acestea te poți bucura cu bani puțini.

Locuri de vizitat în România la final de toamnă, cu buget redus

Dacă vrei să vezi meleagurile depresiunii Transilvaniei de la înălțime, trebuie neapărat să ajungi la Șirnea. Acest loc desprins parcă dintr-un tablou, a fost declarat primul „sat turistic” al României. Șirnea este parte a comunei Fundata, localizată în apropiere de Bran.

Dacă ajungi la Șirnea trebuie neapărat să asculți date despre istoria locului. Trebuie să știi că vei călca pe un pământ pe care au fost purtate lupte grele între Armata țării noastre și cea austro-ungară. Culmile ce se întind acum ca un lanț perfect al naturii, le-au fost ascunziș și cămin soldaților în vara lui 1916.

Dacă vrei să te afunzi și mai mult în istoria satului Șirnea trebuie să poposești la muzeul local. Acesta a luat ființă în fosta școală veche. Printre piesele pe care le vei întâlni în acest muzeu se numără un Abecedar din 1932. De altfel, vei regăsi unelte vechi, instrumente de țesut și chiar un mecanism rudimentar ce amintește de electrocasnicele de astăzi.

Dacă vrei să te bucuri de priveliște ai la dispoziție două trasee euroturistice în zonă. Acestea pot fi cu lejeritate parcurse chiar alături de cei mici. Cele două se întind în zona Șirnea și Bran-Moeciu.

Oferte de Crăciun 2022 Maramureș. Hoteluri și pensiuni în care te poți caza la prețuri pentru toate buzunarele!

Dacă vrei să înnoptezi la Șirnea poți găsi cazare de la 160 de lei pe noapte de persoană, la pensiuni. De altfel, dacă optezi pentru un sejur la un complex de 4 stele cu numeroase facilități, poți achita chiar 536 de lei pe noapte cu mic dejun.

Domeniile Panciu-plimbare cu bicicleta prin vie și degustări de vinuri

Dacă nu ai ajuns încă să vizitezi un domeniu viticol toamna, ar trebui să pui o astfel de destinație pe lista ta de dorințe. Experiența este una desprinsă din povești, fiind conturată într-un cadru spectaculos.

Oferte Crăciun 2022 în Apuseni. Cele mai ieftine cazări din Țara Moților

Viță de vie cât vezi cu ochii și natură îmbrăcată în culorile pământului. La pachet cu acestea, mirosul de must proaspăt și degustarea vinurilor în cramele tradiționale. Cu siguranță nu îți poți dori mai mult de atât pentru un weekend tomnatic!

Cazarea la Domeniile Panciu vine la pachet cu facilități pe care nu le întâlnești altundeva. Vei avea parte de experiențe culinare de neuitat. De asemenea vei învăța de la profesioniști cum să asociezi corect tipul mâncării cu vinul.

De asemenea, te bucuri de camere cu dimensiuni generoase și priveliște spre aria viticolă. Te poți plimba prin vie cu bicicleta, dar ai ocazia să faci o baie fierbinte în ciubăr în timp ce privești spectacolul naturii, neapărat savurând un vin dulce!

În această perioadă găsiți aici oferte de

Mai multe articole...

Cele mai citite articole