Lovitură dată dezvoltatorilor imobiliari: Tribunalul București a suspendat planurile urbanistice zonale în trei sectoare

Planurile de urbanism zonal (PUZ) din sectoarelor 2, 4 și 5 au fost suspendate de Tribunalul București, a anunțat primarul general Nicușor Dan.

De ani de zile, Bucureștiul a fost victima unor dezvoltări speculative, am piedut sute de hectare de spații verzi, am avut sute de exemple de blocuri construite între case, din cauza asta am avut o densificare exagerată în București și o scădere a calității locuirii. Din cauza asta am avut puțini investitori serioși la București tocmai din cauza instabilității juridice a urbanismului din București”, a declarat Nicușor Dan.

Drept exemplu, edilul a dat strada Matei Voievod unde ar urma să se construiască imobile de 14 etaje, solicitări similare fiind și în alte sectoare, în zone cu străzi înguste.

În pofida suspendării PUZ-urilor, edilul susține că dezvoltarea imobiliară nu este blocată în prezent, dat fiind că există un plan de urbanism general.

„În vaza planului de urbanism general, orice persoană poate să ceară un certificat de urbanism și o autorizație de construire. Acolo unde nu este mulțumit de ce prevede Planul de Urbanism General, poate să ceară Consiliului General o derogare”, susține Nicușor Dan.

În prezent, Curtea de Apel București a anulat deficinit PUZ Sector 3 și 6.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole