Ludovic Orban critică măsura închiderii magazinelor la ora 18: „Nu am văzut o fundamentare”

Publicat: 09 apr. 2021, 17:16, de Cezar Amariei, în Ultimă oră , ? cititori
Ludovic Orban critică măsura închiderii magazinelor la ora 18: „Nu am văzut o fundamentare”

Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal, consideră că Guvernul ar trebui să reflecteze în ceea ce privește decizia înciderii magazinelor la ora 18. În plus, susține că nu a văzut vreo notă de fundamentare a acestei decizii.

În opinia liderului PNL, Guvernul ar trebui să reflecteze asupra măsurii de închidere a magazinelor de la ora 18.00 dacă rata de incidență depășește 7,5 la mie.

„Cu siguranță trebuia să existe o argumentație făcută pe baza unei fundamentări”, spune Ludovic Orban, citat de Mediafax, referitor la închiderea magazinelor la ora 18.00 în localitățile în care rata de incidență e mai mare de 7,5 la mie.

El a reamintit situația când Guvernul pe care l-a condus a interzis organizarea de evenimente.

„A fost pe baza analizelor pe care le-am avut din anchetele epidemiologice care stabileau că prima cauză pentru răspândirea virusului era la aceste evenimente. Trebuie să existe o fundamentare. Știu cine a propus măsura, dar nu m văzut în spate fundamentarea. Evident că până la urmă Guvernul decide, dar trebuie să reflecteze cel puțin asupra acestei măsuri”, concluzionează Orban.

Este pentru prima dată când un lider al puterii contestă această măsură, ce a făcut obiectul multiplelor critici din partea opoziției. La începutul lunii aprilie, medicul Alexandru Rafila, deputat PSD, cataloga ideea drept „stupidă, total absurdă”.

„Restricții stupide, precum cea cu un program redus la magazinele de primă necesitate trebuie ridicate imediat. E total absurdă. Duce la creșterea riscului răspândirii infecției. Înghesuiala pe care o regăsim între cinci și șase duce la favorizarea transmiterii infecției, nicidecum la limitarea transmiterii ei”, a spus Rafila.