Ludovic Orban: „Riscul de îmbolnăvire pentru elevi este mai mic la școală decât dacă ei sunt lăsați liberi”

Premierul Ludovic Orban a declarat că, din punctul său de vedere, riscul de infectare la școală este mai mic.

Aceasta deoarece elevii vor fi supravegheați totul timp de cadrele didactice sau personalul auxiliar. Premierul a mai evidențiat că există cu siguranță un risc epidemiologic în luna septembrie pentru că va crește numărul de interacțiuni între oameni, potrivit b1.ro. Pe de altă parte, Ludovic Orban a mai relevat un lucru în care el crede personal. Și afirmă că l-a discutat cu specialiștii. „Riscul de îmbolnăvire pentru elevi, din punctul meu de vedere, este mai mic la școală. Unde elevul este sub supravegherea cadrelor didactice, decât dacă el este lăsat liber. Mai ales în cazul adolescenților, care interacționează fără niciun fel de regulă și fără niciun fel de supraveghere”, a spus premierul.

Afirmațiile premierului Orban vin în contextul în care mii de părinţi din toată ţara cer autorităţilor libertatea de a alege. Dacă îi trimit ori nu pe cei mici la şcolile de stat, din toamnă. Cei mai mulţi dintre părinţi spun că au membri în familie care suferă de diferite afecţiuni. Și care ar fi în pericol în cazul în care copiii lor s-ar infecta la cursuri.

Ludovic Orban e de părere că au fost multe cazuri

Premierul a mai punctat faptul că rata de infectare pe categoria populației școlare, cu școala închisă, a fost oficial de 6,3%. Dar el este de părere că în realitate au fost mai multe cazuri, doar că asimptomatice.

“Rata de infectare pe categoria populației școlare, cu școala închisă, a fost de 6,3% diagnosticați. Atenție! În realitate este posibil să fie mai mulți, pentru că tinerii nu dezvoltă simptome. Și ei trec peste boală fără să-și dea seama sau fără să bage în seamă simptomele ușoare pe care le provoacă noul coronavirus. Deci este posibil ca rata să fie un pic mai mare, asta în condițiile în care școlile au fost suspendate. Sigur că există un risc, sigură că vom lua toate măsurile pentru a apăra sănătatea copiilor și a cadrelor didactice, la începerea școlilor”, a conchis Ludovic Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...