M.S.: Trei noi cazuri de variola maimuței. EMA a anunțat examinarea unui vaccin contra acestei boli

Ministerul Sănătății (M.S.) a transmis, marți, că au fost diagnosticate trei noi cazuri de variola maimuței în țara noastră. ”Este vorba despre trei bărbați cu vârste de 24, 33 și 38 de ani. Toți sunt din București. Starea lor de sănătate este bună și se află în izolare: unul în spital și doi la domiciliu”.

Ministerul Sănătății mai transmite că se efectuează anchete epidemiologice pentru depistarea contacților direcți.

Potrivit Ministerului Sănătății, în țara noastră, până acum au fost diagnosticați nouă pacienți cu variola maimuței.

O amenințare. Un vaccin

Recent, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a spus că focarul global de variola maimuței este o amenințare sanitară a cărei evoluție este îngrijorătoare, fără a atinge încă stadiul de urgență sanitară mondială.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat, marți, că a început examinarea unui vaccin contra variolei umane pentru extinderea acestuia contra variolei maimuței, care se răspândește în Europa.

1 COMENTARIU

  1. VARIOLA MAIMUTEI A APARUT IN EUROPA DEOARECE S AU IMPORTAT ILEGAL (NEVACCINATE)SUTE DE MII DE MAIMUTE,TRANSFORMATE IN FANTOME CU AJ UNUI COMBINEZON SPECIAL ORI LIKID BUVABIL,PT A FURA DIN CASELE OAMENILOR! AURora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...