MADR: 250 rachete antigindină lansate în ultimele zile. Interdicții din partea autorităților aeronautice militare

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță că, în intervalul 13-19 mai 2022, au fost lansate 250 de rachete antigrindină pentru a proteja culturile agricole și comunitățile locale din zonele de intervenție, în cadrul Sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor. Ziua de 13 a fost cu ghinion în zona Cotnari.

Au fost realizate 5 acțiuni de intervenții active în atmosferă pentru combaterea a 43 de celule convective – formațiuni noroase cu grindină în formare.

În ziua de 13 mai în estul țării s-au înregistrat fenomene meteo extrem de violente, necesitând un consum de 159 de rachete antigrindină pentru protecția culturilor și comunităților din zona Cotnari și Huși.

În această perioadă a fost activată în repetate rânduri procedura Bază Notam pentru majoritatea unităților din cadrul SNACP. Autoritățile aeronautice civile și militare au emis mai multe interdicții de tragere, fără a se înregistra pagube în zonele protejate. În urma activităților de intervenții active în atmosferă efectuate, precipitațiile au ajuns la sol sub forma lichidă.

În perioada 15 aprilie – 19 mai 2022, din punctele de lansare ale Unităților de combatere a căderilor de grindină din cadrul SNACP, au fost realizate în total 17 intervenții active în atmosferă, pentru combaterea a 93 de celule convective, cu un consum total de 617 de rachete antigrindină.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole