Maia Morgenstern despre prejudecăți și Endodyssey, primul documentar despre endometrioză în România

Asociația ”Eu și endometrioza” anunță premiera primului film documentar despre endometrioză ”Endodyssey”, un proiect susținut benevol de îndrăgita artistă Maia Morgenstern.

Premiera este găzduită de Cinema Muzeul Țăranului București, 14 octombrie (orele 20:15).

Endemetrioza este o afecțiune cu care se confruntă astăzi aproximativ 500.000 de femei din țara noastră și care reprezintă una dintre principalele cauze ale infertilității. În țara noastră, endometrioza rămâne o boală despre care se vorbește prea puțin, deși afectează un număr mare de femei. Tocmai de aceea, ne-am hotărât să o facem noi, cu blândețe, empatie și obiectivitate deopotrivă, anunță Asociația ”Eu și endometrioza”.

”În acest documentar am pus laolaltă poveştile de viaţă ale pacientelor cu endometrioză, construind portrete pline de realism ale unor femei extrem de puternice care au ales să vorbească fără perdea despre dificultăţile prin care au trecut, urmărind parcursul ce însumează ani întregi de agonie, până la diagnostic şi tratament. Am surprins onest şi neromanţat panica, speranţa, încrederea şi bucuria în cazurile fericite. Am intervievat medici, am adus aproape nutriţionişti şi am păşit alături de femei puternice în infern, pentru a reveni mai apoi pe Pământ, cu încredere şi speranţă. Toate aceste sentimente şi toate aceste exemple, de fiecare dată extrem de umane, au fost sintetizate cu multă empatie într-un proiect menit să creioneze adevăratul chip al endometriozei, o afectiune cu frecvenţă mare la femeile tinere şi una dintre principalele cauze de infertilitate feminină. O boală de care suferă milioane de femei din toată lumea şi despre care s-a vorbit mult prea puţin. Până acum”, subliniază Asociația.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...