Maia Sandu, primul mesaj despre România după ce a câștigat alegerile prezidențiale – VIDEO

Maia Sandu este președintele ales al Republicii Moldova, după ce l-a învins pe Igor Dodon. Candidata dreptei proeuropene a declarat luni că își dorește să întărească relațiile cu statele vecine, în special cu România.

În discursul ținut, luni, după anunțarea rezultatelor oficiale la algereile prezidențiale din Republica Moldova, Maia Sandu a vorbit despre importanța refacerii relațiilor cu vecinii, în special cu România și Ucraina.

Îmi doresc să depășim dezbinarea, să unim societatea în politica internă, dar și în politica externă. Să construim o politică externă cu demnitate, capabilă să aducă beneficii cetățenilor noștri. Să apropiem Moldova de standardele europene prin reforme și muncă aici acasă. Să întărim relațiile de bună vecinătate și parteneriat strategic cu România și Ucraina”, a spus Maia Sandu, făcând referire la faptul că în perioada lui Igor Dodon, relațiile Chișinăului cu cele două state vecine au fost puternic afectate.

Nu avem învingători sau învinși, toți cetățenii au primit o șansă la schimbare. Mandatul de președinte nu este un premiu sau un privilegiu, ci o mare responsabilitate”, a fost ideea generală a discursului ținut de Sandu, atât în română cât și în rusă.

Maia Sandu a câştigat cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, după ce a obținut 57,75% din voturi. Igor Dodon a fost votat de 42,25% dintre moldovenii prezenți la urne.

Citește și:

Mai multe articole...

Cele mai citite articole