Managerul Serviciului de Ambulanță Neamț și asistentele șefe, reținuți de DNA

Managerul general interimar al Serviciului de Ambulanță Neamț și cele două asistente șefe au fost reținuți de DNA, sub acuzația de luare de mită, respectiv complicitate la luarea de mită.

Este vorba de Dan Dorin Morenciu, manager general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

Așături de el sunt acuzate Elena Preda și Maria Luminița Rozoschi, asistente șefe în cadrul S.J.A. Neamț, în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la luare de mită, în formă continuată.

Conform DNA, în perioada 2 – 10 mai 2022, Dan Dorin Morenciu, prin intermediul celor două subalterne (una dintre ele, respectiv inculpata Rozoschi Maria Luminița, fiind desemnată să organizeze un examen) ar fi pretins de la opt persoane câte 5.000 euro pentru a fi declarați admiși în contextul menționat mai sus. Concursul respectiv viza ocuparea posturilor pe o perioadă nedeterminată, pentru personalul sanitar și sanitar auxiliar care a ocupat fără concurs posturi de execuție, pe o perioadă determinată, în perioada stării de alertă).

La data de 18 mai 2022, Morenciu a primit pe o strada din municipiul Piatra Neamț, de la Elena Preda, suma de 40.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Independent de înțelegerea avută inițial cu managerul general interimar, Elena Preda ar fi pretins și primit de la cele opt persoane suma de 6.000 euro/persoană și nu 5.000 de euro așa cum se stabilise inițial.

Diferența de 8.000 euro din cei 48.000 de euro i-ar fi fost remiși inculpatei Rozoschi Maria Luminița tot în data de 18 mai 2022, în sediul S.J.A. Neamț, fiind identificați de procurorii anticorupție ca urmare a unei percheziții corporale.

Cei trei inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...