Managerul spitalului de copii din Iași, după incendiul de la ATI: Am trecut pe lângă o catastrofă

În urma incendiului de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, managerul interimar Alina Belu a anunțat, într-o postare pe pagina de Facebook că unitatea medicală a trecut pe lângă o catastrofă, evitată în urma intervenției cadrelor medicale.

De asemenea, acesta a precizat că de miercuri unitatea își reia activitatea:

„Spitalul nostru, Spitalul de Urgenţă pentru Copii «Sfânta Maria» Iaşi, a trecut pe lângă o catastrofă, care a fost evitată datorită colegilor noştri, medici, asistente, infirmiere şi brancardieri, aflaţi în serviciul de gardă, care, ignorând toate riscurile, au avut ca prioritate salvarea copiilor şi a părinţilor internaţi în spital”, a afirmat managerul interimar Alina Belu.

Potrivit acestuia, după constatarea instalării incendiului, personalul spitalului a deconectat orice sursă de risc, curent electric, surse de oxigen, şi a acţionat prioritar pentru evacuarea copiilor şi a aparţinătorilor.

Alina Belu a precizat că vor fi curăţate şi dezinfectate toate spaţiile afectate de fum, astfel încât de miercuri unitatea medicală să devină operațională.

Citește și:

Incendiu la secția ATI a Spitalului de Copii din Iași. 12 persoane evacuate, situația este sub control

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole