Mâncarea pentru animale se scumpește de la 1 octombrie

Prețurile mâncării pentru animale se vor mări cu 10%, de la 1 octombrie, după ce Guvernul a hotărât majorarea TVA-ului de la 9 la 19%.

Eugen Voicu, stăpân a doi câini, plătește 600 de lei pentru mâncarea anumalelor. Un sac de mâncare uscată pentru un câine de talie medie cost acum 250 de lei, iar după majorarea TVA-ului acest sac va fi cu 25 de lei mai scump.

Ambii căței mănâncă câte un sac pe lună și din când în când niște conserve de hrană umedă. Costă în jur de 250 de lei pe sac. O să se mai adauge și TVA-ul, va fi un pic mai rău. Încercăm să le dăm hrană cât mai premium”, a spus Eugen, potrivit euronews.ro.

Florin Neagu este un alt proprietar de animale și în imagini este împreună cu Ama, cățelușa pe care a salvat-o de pe străzi în urmă cu șapte luni. Recunoaște că majorarea TVA-ului pentru hrană va fi greu de suportat, mai ales că Ama este pretențioasă când vine vorba despre tipul de boabe.

Majorarea TVA-ului va fi resimțită și de proprietarii de petshop-uri, deoarece clienții vor cumpăra cantități mai mici și rulajele vor scădea.

Noua măsură luată de Guvern va afecta și adăposturile. Pe lângă mâncare, se vor mai scumpi și jucăriile, suplimentele și produsele de îngrijire pentru animale.

Specialiștii susțin că aceste scumpiri vor duce la creșterea abandonului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole