Marcel Ciolacu, către Pedro Sanchez: „Eu cred că Spania va câștiga Campionatul European”

Publicat: 06 iul. 2024, 11:29, de Andrei Ceausescu, în POLITICĂ , ? cititori
Marcel Ciolacu, către Pedro Sanchez:

Partidul Social Democrat găzduiește, sâmbătă, la București, reuniunea Internaționalei Socialiste, unde Marcel Ciolacu l-a primit pe Pedro Sanchez, președintele premierul Spaniei și președinte al IS. Sanchez a ajuns în România după ce a urmărit, la Stuttgart, sfertul de finală al Campionatului European de fotbal dintre Spania și Germania, alături de cancelarul german, Olaf Scholz.

„Eu cred că Spania va câștiga Campionatul European”, a declarat Marcel Ciolacu în deschiderea Internaționalei.

„Pe lângă victoria laburiștilor din Marea Britanie am avut și victoria din Turcia a socialiștilor la alegerile locale, dar, nu în ultimul rând, victoria echipei Spaniei de aseară. Îmi pare rău pentru Olaf (cancelarul german, Olaf Scholz – n.r), dar de această dată echipa Spaniei a fost mult mai bine pregătită. Sperăm să se bată cu Turcia, Spania, în finală, dar eu cred că Spania va câștiga Campionatul European de Fotbal”, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu, în deschiderea reuniunii.

Marcel Ciolacu a menționat că Partidul Social Democrat a obținut o victorie zdrobitoare la alegerile locale și europarlamentare din România, concentrându-se în campanie pe nivelul de trai și economie.

„PSD a câștigat alegerile detașat în România, atât cele europarlamentare și, pentru prima oară, și în mediul urban avem peste 50% dintre toate localitățile. Campania electorală, să fim sinceri, a fost despre nivel de trai și despre economie. De fapt, esența în acest an, mai ales după războiul din Ucraina, total incorect, este despre nivelul de trai și despre solidaritatea noastră față de Ucraina și, nu în ultimul rând, față de Republica Moldova”, a spus Ciolacu.

Ciolacu a subliniat că în Republica Moldova urmează să aibă loc alegeri în luna octombrie și chiar dacă în această țară „nu este un război armat”, aici „este un război hibrid”.

„Sperăm să câștigăm și în Franța, așa cum spunea secretara generală, dar cel mai important este ca împreună să găsim soluții reale și complete la provocările actuale în fața unor mișcări populiste și extremiste care de fapt vor puterea cu orice preț și vor în continuare să propage o ură și o dezbinare”, a afirmat premierul. Partidul Social Democrat organizează, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, reuniunea Internaționalei Socialiste (IS) – secțiunea Europa.

Social democrații îl primesc, astfel, la București, pe președintele Consiliului de Miniștri din Spania, Pedro Sanchez, președintele IS.

Reuniunea de nivel înalt a Internaționalei Socialiste a început la ora 10.00, în Sala Nicolae Bălcescu.