Marcel Ciolacu o dă exemplu pe Gabriela Firea. De ce oare?

Publicat: 04 apr. 2024, 17:18, de Viorela Pitulice, în POLITICĂ , ? cititori
Marcel Ciolacu o dă exemplu pe Gabriela Firea. De ce oare?

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, consideră că s-a depășit momentul trecerii primarilor de la un partid la altul, iar, până la urmă, a fost corect ca deciziile să fie luate la nivel de organizație.

Ciolacu dă drept exemplu pe Gabriela Firea – PSD şi Sebastian Burduja – PNL, care și-au depăşit orgoliile, iar în final a fost ales medicul Cătălin Cîrstoiu să candideze la Primăria Capitalei. ”A fost o decizie corectă să lăsăm fiecare organizaţie să hotărască singură cum e mai bine”, a declarat, joi, Marcel Ciolacu.

Declarația a fost făcută cu referire directă la competiţia dintre PSD şi PNL la alegerile locale, în ţară. În ceea ce-l privește, președintele PSD mărturisește că el nu a avut duşmani în politică niciodată, ci „adversari” politici.

”Niciodată eu nu am avut duşmani în politică, am avut adversari politici. Ştiţi la fel de bine ca şi mine că (..) la alegerile locale, marea majoritate a competiţiilor sunt între PSD şi PNL. E un fapt. Nu este neapărat ceva împotriva firii sau împotriva democraţiei. Suntem ca o echipă politică, pentru că avem şi o coaliţie guvernamentală şi avem o alianţă electorală pentru europarlamentare, pentru viziunea europeană a celor două partide, cu o listă comună”, a afirmat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Ciolacu: România a depășit clişeele anilor 90 – 92

Premierul consideră că fiecare organizaţie poate să hotărască singură cum e mai bine. El spune că își dorește să trăiască într-o țară care a depășit clişeele anilor 90 – 92.

”Avem exemplul de la Bucureşti unde preşedinţii organizaţiilor, doamna Firea şi domnul Burduja, au depăşit orgoliile şi am venit cu un candidat comun şi candidaţi comuni şi la sectoare. Îmi doresc să trăiesc într-o ţară normală, într-o Românie care a depășit clişeele anilor 90 – 92. Eu îmi doresc o Românie în care forţele politice nu trebuie să se unească românii împotriva Românilor de etnie maghiară sau de etnie turcă sau germană. Avem un preşedinte român de etnie germană, nu cred că mai trăim în vremurile anilor 90, în care trebuie să ne învrăjbim între noi. Pentru ce? Pentru nişte voturi în plus?”, a afirmat Ciolacu.

Dincolo de afirmațiile lui Marcel Ciolacu, realitatea este că există destui liberali care s-au declarat nemulțumiți că li se fură primari şi că ar fi nevoie de un pact între cele două partide. Marcel Ciolacu consideră, însă, că ”este un moment depăşit”.