Rareș Hopincă, despre stâlpișorii lui Radu Mihaiu: E o poluare urbană cu plastic absolut inutilă/ O mare parte vor fi scoși VIDEO

Publicat: 30 apr. 2024, 06:20, de Cezar Andrei, în POLITICĂ , ? cititori
Exclusiv
Rareș Hopincă, despre stâlpișorii lui Radu Mihaiu: E o poluare urbană cu plastic absolut inutilă/ O mare parte vor fi scoși VIDEO
Rares Hopinca, despre stalpisorii lui Radu Mihaiu: E o poluare urbana cu plastic absolut inutila/ O mare parte vor fi scosi

Rareș Hopincă și-a depus, luni, candidatura pentru Primăria Sectorului 2, ocazie cu care a vorbit în exclusivitate pentru Puterea.ro despre planurile sale ca edil al acestui sector, în eventualitatea în care va câștiga scrutinul din 9 iunie. Una dintre măsurile pe care candidatul PSD-PNL le va lua cu celeritate este să desființeze o mare parte dintre stâlpișorii montați de actualul edil, Radu Mihaiu, întrucât sunt ”inutili” și au creat un ”un conflict artificial între pietoni și șoferi”, a anunțat acesta.

Rareș Hopincă consideră că cei trei ani și jumătate în care Radu Mihaiu a fost primar al Sectorului 2 reprezintă timp pierdut pentru locuitorii din acest sector și spune că planurile sale implică o ”dezvoltare pentru oameni și nu împotriva lor”.

Candiatul alianței PSD-PNL la Primăria Sectorului 2 a remarcat lipsa de implicare a autorităților locale în problemele stringente ale comunității, precum traficul, curățenia, lipsa spațiilor verzi și a locurilor de parcare. Rareș Hopincă a făcut și o comparație între Sectorul 2 și Sectorul 4 în ceea ce privește crearea de noi locuri de parcare evidențiind soluțiile găsite de administrația Băluță.

”Vreau să vă dau o cifră, ca să înțelegem ce înseamnă administrația actuală a Sectorului 2. Spre exemplu, în ultimul mandat, în Sectorul 4 au fost create 30.000 de noi locuri de parcare. În aceeași perioadă, în Sectorul 2 au fost create 3500.O administrație de 10 ori mai puțin performantă decât administrațiile PSD sau PNL din celelalte sectoare – Sectorul 3, Sectorul 4 și Sectorul 6. Împreună cu echipa mea, vom face din Sectorul 2 un sector care să ajungă la nivelul celorlalte sectoare pentru că și noi, în Sectorul 2, merităm să trăim mai bine decât a oferit actuala administrație.”, a declarat în exclusivitate pentru Puterea.ro Rareș Hopincă.

Citește și: Cum vrea să repare Rareș Hopincă ”dezastrul” lăsat în urmă de primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu, după alegeri

Cum vrea Rareș Hopincă să rezolve problema stâlpișorilor montați de Radu Mihaiu

Sectorul 2 a fost împânzit în ultimii ani de mii de stâlpișori pe trotuare dar, în același timp, administrația Mihaiu a omis un aspect esențial: crearea de noi locuri de parcare pentru cetățenii care nu au unde să își parcheze mașinile.

Actualul edil al Sectorului 2 a recunoscut public nu doar o dată că este prea puțin interesat de această temă, așa că măsurile luate în acest sens sunt aproape nule.

Rareș Hopincă este de părere că prin montarea stâlpișorilor pe trotuare, Mihaiu nu a făcut altceva decât să creeze dezbinare între oamenii cu mașini și cei care nu dețin autovehicule.

”Îmi pare extrem de rău că actualul primar a înțeles să creeze un conflict artificial între pietoni și șoferi. Fiecare are dreptul său și toți suntem locuitori ai Sectorului 2. Și pietonii, și șoferii, și oamenii care locuiesc la periferie și cei care locuiesc în centru. Primăria trebuie să fei egală și aceeași pentru toți, nu doar pentru unii. Primăria Sectorului 2 a fost pentru unii mumă și pentru alții ciumă. Trebuie să venim cu soluții și pentru pietoni și pentru șoferi și pentru cei de la periferie, și pentru cei din centru, pentru că toți locuiesc în Sectorul 2, plătesc taxe la Primăria Sectorului 2 și trebuie să beneficieze de tratament egal”, ne-a declarat candidatul PSD-PNL la funcția de primar al Sectorului 2.

Citește și: Lovitură de teatru! Piedone îl susține pe Rareș Hopincă pentru Primăria Sectorului 2

În opinia sa, cei mai mulți stâlpișori de pe trotuare sunt complet inutili, montarea lor reprezentând o cheltuire ”abuzivă a banului public”. De aceea, Rareș Hopincă este hotărât ca, în cazul în care va câștiga alegerile din 9 iunie, să scoată o bună parte dintre ei și să îi păstreze pe cei care sunt cu adevărat utili.

”Cu siguranță vor dispărea. Vor rămâne acei stâlpișori care protejează pietonii în zonele în care se obstrucționează acest trafic pietonal. Pentru alte zone, în schimb, trebuie să avem soluții adaptate anului 2024, pentru că în Sectorul 2 ni s-au promis sute de mii de pomi și am primit zeci de mii de stâlpișori. Este profund incorect și, din nou, este imaginea unei administrații neimplicate și făcută în disprețul oamenilor.”, a mai spus Hopincă.

”O poluare urbană cu plastic absolut inutilă”

”O mare parte dintre stâlpișorii montați vor fi scoși . De altfel, mulți dintre acești stâlpișori au ajuns deja să fie puși la pământ de șoferi, de pietoni. Pur și simplu sunt elemente inutile de mobilier urban. E o poluare urbană cu plastic absolut inutilă.”