Primăria lui Nicușor, bombardată cu amenzi din cauza poluării

Publicat: 29 apr. 2024, 22:27, de Andrei Ceausescu, în ACTUALITATE , ? cititori
Primăria lui Nicușor, bombardată cu amenzi din cauza poluării

Garda Națională de Mediu trage un semnal de alarmă: poluarea aerului în București atinge cote alarmante, iar primăria lui Nicușor Dan este obligată să ia măsuri imediate.

Garda Națională de Mediu trage un semnal de alarmă: poluarea aerului în București atinge cote alarmante, iar autoritățile sunt sub presiune să ia măsuri imediate. Comisarul general al instituției, Andrei Corlan, a dezvăluit că numărul notificărilor pentru depășirea limitelor admise a calității aerului a ajuns la 23, iar Primăria Municipiului București a fost sa

Comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu, Andrei Corlan, a dezvăluit luni o realitate alarmantă: Primăria Capitalei, instituție condusă de Nicușor Dan, a primit 23 de notificări din partea Agenției de Protecție a Mediului, semnalând depășirea valorilor maxime admise ale calității aerului în București. Într-o intervenție la emisiunea „România Politică” de la Prima News, Corlan a subliniat că principalele cauze ale poluării în Capitală sunt traficul și încălzirea rezidențială. El a fost întrebat în emisiunea  când vom respira un aer curat în Bucureşti.

”Evident că sperăm cât mai curând. Există un studiu, singurul care stă la baza analizei cauzelor poluării la nivel de Bucureşti, care atestă că traficul bucureştean contribuie în proporţie de 58% la poluarea din Bucureşti, încălzirea rezidenţială, 27%, respectiv industria şi alte servicii, cu 13%”, a arătat Andrei Corlan.

De asemenea, a fost adus în discuție faptul că Primăria lui Nicușor Dan nu a elaborat un plan de măsuri pentru a soluționa această problemă, fiind sancționată cu suma de 150.000 de lei. Un nou termen a fost stabilit pentru 16 mai, iar Garda Națională de Mediu va reveni pentru a evalua progresul. ”Suntem obligaţi să aplicăm din nou sancţiuni dacă nu s-au rezolvat”, a mai spus Corlan. ”Un plan de măsuri este necesar, pentru că România este deja în infringement pe depozitele ilegale de deşeuri”.

Corlan a subliniat că traficul bucureștean contribuie în proporție covârșitoare, de 58%, la poluarea din București, urmat de încălzirea rezidențială, cu 27%, și de industrie și alte servicii, cu 13%. Planul integrat de calitate a aerului, elaborat în 2018, nu a fost aplicat în totalitate, iar termenele pentru implementare au fost amânate succesiv.