Marea Britanie: O nouă variantă de coronavirus a fost descoperită, cu o rezistență mai mare în fața vaccinării anti COVID-19

O nouă variantă a tulpinei britanice a fost descoperită de către oamenii de știință, ce poate să fie mult mai rezistentă în fața vaccinării împotriva COVID-19.

Noua variantă a tulpinei britanice – numită B.1.525 – a fost găsită în 33 de cazuri, însă experții atrag atenția că numărul de cazuri poate fi mai mare în realitate.

Noua tulpină poartă mutația E484K găsită atât pe variantele sud-africane, cât și pe cele braziliene. Varianta are și mutația Q677H în ceea ce privește proteina sa principală, iar oamenii de știință atrag atenția că acest lucru ar putea crește rezistența în fața vaccinurilor anti COVID-19, potrivit Daily Mail.  

De altfel, are similarități cu tulpina Kent, despre care studiile arată că este cu până la 70% mai infecțioasă.

Varianta inițială B.1.525 a fost detectată pentru prima dată în Marea Britanie la mijlocul lunii decembrie și care s-a răspândit deja în 11 țări, inclusiv SUA, Canada și Danemarca.

Acest lucru a fost asociat cu călătoriile în Nigeria.

Cu toate acestea, experții spun că toată lumea ar trebui să fie vaccinată, mai ales că injecțiile previn bolile grave și moartea cauzată de boală – chiar dacă nu-i împiedică pe oameni să dezvolte simptomele specifice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...