Maria Boldor, depistată pozitiv! Scrimera a câștigat medalia de bronz la Campionatele Mondiale din 2022

Scrimera Maria Boldor (26 de ani), medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale din 2022, a fost depistată pozitiv la proba A cu ostarină.

Informația a fost confirmată atât de Federaţia Română de Scrimă, cât și de CSA Steaua. Sportiva a fost suspendată din lotul naţional de floretă. Maria Boldor a cerut deja contraexpertiza probei B.

“Agentia Nationala Antidoping a notificat sportiva şi Federaţia Româna de Scrimă şi, până la soluţionarea cazului aflat în gestionare, Federaţia a suspendat-o temporar pe Maria Boldor din Lotul Naţional de floretă”, a menţionat federaţia.

În aşteptarea rezultatelor finale, s-a luat măsura suspendării tuturor activităţilor de pregătire sportivă, precum şi a contractului de activitate sportivă încheiat între CSA Steaua și spadasină.

 “Clubul Sportiv al Armatei Steaua a luat act de decizia Agenţiei Naţionale Anti Doping, privind suspendarea provizorie a sportivei Beatrice-Maria Boldor-Boghiţă, ca urmare a rezultatului pozitiv al probei A. Maria Boldor este componentă a lotului olimpic de scrimă a României, fiind inclusă în programul ADAMS alături de alţi sportivi, care au potenţial de calificare la Jocurile Olimpice.

În baza articolului 80 din Legea 310/2021 privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport, suspendarea provizorie a unui sportiv este obligatorie pe baza unui rezultat pozitiv al probei A. Beatrice-Maria Boldor-Boghiţă a cerut efectuarea de teste pe eşantionul B, iar până la comunicarea rezultatelor finale s-a luat măsura suspendării tuturor activităţilor de pregătire sportivă, precum şi a contractului de activitate sportivă încheiat între cele două părţi.

Clubul Sportiv al Armatei susţine un sport curat, fără dopaj, iar până la soluţionarea finală a cazului este alături de sportiva sa”, se arată pe site-ul CSA Steaua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...