McDonald`s închis de Protecția Consumatorilor Constanța

Publicat: 17 iun. 2024, 20:20, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în Sănătate , ? cititori
McDonald`s închis de Protecția Consumatorilor Constanța
Foto: millennialmarketing.com

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Constanţa au dat o amendă de 10.000 de lei unui restaurant McDonald`s din municipiu, unde au găsit murdărie, resturi alimentare pe jos şi coşuri de gunoi fără capac. Totodată, ei au dispus suspendarea activităţii până la remedierea deficienţelor.

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au transmis că, în urma unui control făcut la McDonald`s City Park, s-a constatat că întreg pavimentul din blocul alimentar este neigienizat. Astfel, acesta prezenta resturi de materii primă/finită (felie burger, cartofi prăjiţi etc.), iar sub agregatele din bucătărie s-au identificat resturi de diferite alimente și ambalaje din plastic.

În plus, la colţurile de îmbinare a pereţilor cu pavimentul exista un grad ridicat de murdărie, ceea ce denotă faptul că nu s-a făcut o igienizare corespunzătoare.

De asemenea, între camera de frig şi cea de congelare a materiilor prime s-a găsit un gândac mort, acesta fiind ”un vector de transmitere a microbilor” I o dovadă că gândacii sunt oaspeți obișnuiți ai localului.

Totodată, comisarii au constatat că, în partea din faţă, unde sunt servite preparatele, se utilizează coşuri de gunoi fără capac, acestea fiind încărcate excesiv cu gunoi menajer.

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au dat o amendă de 10.000 de lei ( dar care este de doar 1.500 de lei dacă este plătită în 15 zile) şi au decis oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor, adică igienizarea completă şi corectă.