Medic din SUA: „Ar putea fi sute chiar mii de cazuri de poliomielită nediagnosticate”

Un oficial din domeniul sănătății din statul New York a declarat pentru BBC că în această zonă ”ar putea fi sute chiar mii de cazuri de poliomielită nediagnosticate”.

Această declarație vine după ce, luna trecută, a fost anunțat că, în Rockland, New York, un bărbat nevaccinat a fost diagnosticat cu poliomielită, fiind primul caz identificat în SUA după aproape un deceniu.

Dr. Patricia Schnabel Ruppert, comisar pentru sănătate în Rockland, a spus că este îngrijorată deoarece poliomielita nedetectată circulă în acest stat.

„Majoritatea cazurilor sunt asimptomatice sau ușor simptomatice, care adesea sunt ratate.

„Deci sunt sute, poate chiar mii de cazuri existente pe care nu le vedem până ce noi descoperim un caz cu paralizie”.

Bărbatul din SUA, cu paralizie are o formă de poliomielită derivată din vaccinul care conține un segment atenuat al virusului.  Deși mai slabă decât forma originală sau „sălbatică” a bolii, totuși poliomielita derivată din vaccin poate provoca boli grave. Virusul poate ataca nervii din coloana vertebrală și creierul. Acest lucru poate provoca paralizie, de obicei la nivelul picioarelor. Dacă sunt afectați mușchii respiratori, viața pacientului este pusă în pericol.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...