Medicii avertizează: Vom ajunge la o criză umanitară în care oamenii nu vor mai avea loc în spital

Publicat: 05 nov. 2020, 11:45, de Mădălina Bălăceanu, în COVID 19 , ? cititori
Medicii avertizează: Vom ajunge la o criză umanitară în care oamenii nu vor mai avea loc în spital
Spital Covid muncitori

Medicul Radu Țincu a declarat că situația pandemiei de coronavirus din țară poate duce la o creștere atât de mare a numărului de infectări și a cazurilor grave încât se poate ajunge ca pacienții cu alte boli să nu mai aibă locuri în spitale.

„Dacă nu vom implementa măsuri ferme, epidemia va accelera. Cu cât vom avea mai mulți pacienți pozitivi, cu atât viteza de transmitere va crește.

Când numărul de persoane infectate este peste 8.000 cum a fost ieri, o parte din ei va determina creșterea numărului de bolnavi care vor ajunge la terapie intensivă.

La 9000 cazuri, în două – trei săptămâni vom avea 300 – 400 de oameni care vor avea nevoie de terapie intensivă, vor veni deodată în număr mult mai mare decât al celor cu alte boli”, a declarat Țincu, medic de terapie intensivă la Secția ATI a Spitalului Floreasca, potrivit Digi24.

El spune că un pacient cu coronavirus necesită tratament de 3 – 4 săptămâni în terapie intensivă.

„Se va crea un dezechilibru foarte mare între pacienții cu coronavirus și cei cu alte boli. Trebuie să ne asumăm măsuri care nu sunt populare, pentru că, altfel, riscăm să pierdem controlul.

Dintr-o criză sanitară vom ajunge la o criza umanitară, în care oamenii nu vor mai avea loc în spital”, a explicat medicul Radu Țincu.