Medicul Radu Țincu: „Tinerii fac anumite cocktailuri cu substanțe…”

Medicul Radu Țincu a vorbit despre cazul persoanelor care au murit de supradoză la SAGA Festival și susține că în ultimii ani a observat că rar mai găsești un tânăr care să aibă o singură substanță identificată la examenul toxicologic.

Întrebat în ce constă luptă tinerilor care încearcă să își revină după supradoze, atunci când astfel de evenimente nu se soldează cu un final tragic, el a explicat: „În primul rând, discutăm de două tipuri majore de substanțe.

Unele care stimulează activitatea organismului, și aici avem cocaina, amfetamine, metamfetamine, cannabis. Această stimulare în exces atât a creierului, cât și a inimii poate produce o serie de reacții adverse, cum ar fi tulburări de ritm, activitatea cerebrală intensă, cu o energie inepuizabilă, fapt care îi face pe acești tineri să aibă o activitate fizică dincolo de limitele biologice ale organismului.

Ajung cu hipertermie, cu temperaturi de peste 40 de grade, cu disfuncții musculare, fără să se hidrateze sau fără să se alimenteze perioade lungi de timp”, a declarat medicul pe B1 TV.

Ei riscă stări de comă

Sunt foarte multe aspecte care pot să îi aducă pe tineri în secțiile de Terapie Intensivă după o supradoză. Din păcate, ce am observat în ultimii ani, faptul că rar mai găsești un tânăr care să aibă o singură substanță identificată la examenul toxicologic. De obicei, discutăm de amestecuri de substanțe, ceea ce ne arată că tinerii fac anumite cocktailuri cu substanțe, iar aceste cocktailuri pot fi fatale”, a mai spus Radu Țincu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...