Metoda „Creditul”. Zeci de gălățeni au fost înșelați de 17 escroci, care le promiteau obținerea unor credite

Polițiștii gălățeni au capturat o grupare specializată în înșelăciuni, care a păgubit zeci de oameni și firme din Galaţi, pe care i-au lăsat fără importante sume de bani sau fără bunuri de valoare, de la sisteme de sonorizare la autoturisme.   

Dosarul aflat în cercetare la Biroul de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Galați a fost constituit prin reunirea mai multor dosare penale înregistrate începând din 2018 la mai multe Secții de Poliție din Galați, în care erau sesizate aceleași infracțiuni și aceleași semnalmente ale infractorilor, ceea ce le-a sugerat polițiștilor că era vorba de aceeași grupare infracțională.

Cei 17 membri ai grupării sunt acuzați că în 2018 și 2019 au înșelat zeci de persoane și administratori de firme din Galați pe care îi convingeau să facă credite la diverse societăți financiare, ai căror reprezentanți susțineau că ar fi, dar de fapt utilizând acte false pentru a-și acoperi urmele. Aceiași membri ai grupării le cereau victimelor să le împrumute diverse bunuri, precum mașini sau echipamente sau sisteme de sonorizare, pe care ulterior le vindeau.

„În principal, cauza priveşte comiterea de infracţiuni de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și folosirea de nume şi calităţi mincinoase la contractarea unor împrumuturi de la diferite societăţi de profil din municipiul Galaţi, precum şi abuz de încredere şi furt privind înstrăinarea unor bunuri (autoturisme şi electronice – sisteme audio) ce nu au mai fost restituite, infracţiuni comise în perioada 2018 – 2019”, se spune în comunicatul Inspectoratului de Poliție al Județului Galați.

Prejudiciul produs zecilor de gălățeni și firme prin comiterea acestor infracţiuni se ridică la suma de 450.000 lei.

Au fost audiați 16 din cei 17 suspecţi, care au avut participări diferite la comiterea infracțiunilor și deocamdată polițiștii nu au solicitat dispunerea unor măsuri preventive în privința acestora.

Potrivit anchetatorilor, liderul grupării este un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Bucureşti, care a fost reţinut de polițiștii de la „Investigații Criminale”, fiind acuzat de comiterea a 19 infracțiuni de înşelăciune, o infracţiune de abuz de încredere, o infracţiune de uz de fals şi o infracţiune de furt. El a fost prezentat instanței de la Judecătoria Galați cu propunerea de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole