Mezeluri contaminate cu o bacterie extrem de periculoasă, retrase urgent din magazine

ANSVSA anunță retragerea de la vânzare a mai multor loturi de salam din magazine. Motivul rechemării este detectarea unei bacterii extrem de periculoasă pentru sănătate.

Vă informăm că , SC MONTANA POPA SRL și SC La Meseni SRL, au inițiat retragerea de la comercializare și de la clienți a următoarelor articole: 

Denumire articole : Salam Picantella, Producător: SC MONTANA POPA SRL,  Nr. Lot: L155627012022, Data expirării: 27.04.2022 și Salam VERONA produs crud uscat, Producător SC La Meseni SRL, Nr Lot: 13, Gramaj: 300 gr/buc.

Motivul retragerii este prezența Listeria monocytogenes”, potrivit ANSVSA.

Listeria monocytogenes este o bacterie Gram-pozitivă, care cauzează listerioză. Este o bacterie facultativă anaeroba, capabilă să supraviețuiască în prezența sau absența oxigenului.

Listeria monocytogenes poate infecta creierul, membranele măduvei spinării și/sau fluxul sanguin al gazdei prin ingerarea alimentelor contaminate, cum ar fi laptele nepasteurizat sau alimente crude.

Persoanele care au cumpărat produsele sunt sfătuite să nu le consume, ci să le aducă înapoi în magazine sau să le distrugă. Contravaloarea produselor va fi returnată.

Lista completă a alimentelor retrase o găsiți AICI.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Iranul a lansat un atac cu drone asupra Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a anunțat, sâmbătă seara, că Iranul a lansat un atac cu drone împotriva țării sale. Potrivit declarațiilor israeliene, Iranul...

Vin luni grele pentru companiile din România! Falimentul bate puternic la...

Perspectivele economice destul de tulburi la nivel european, confirmate deja în Marea Britanie și Germania, au ridicat nivelul de alertă și în economia românească....