Mezeluri cu strat gros de mucegai vândute într-un magazin de țară la Giurgiu

Publicat: 20 nov. 2022, 18:31, de Corina Matei, în ACTUALITATE , ? cititori
Mezeluri cu strat gros de mucegai vândute într-un magazin de țară la Giurgiu
Mezeluri cu mucegai

Crezând, probabil, că, fiind în sate mai îndepărtate, nu vor fi ”călcați” de inspectorii de la Protecția Consumatorului, unii patroni de magazine mixte din mediul rural pun serios în pericol sănătatea cumpărătorilor, oferind la vânzare produse alterate, în condiții improprii.

Asta s-a întâmplat și într-un magazin din satul Dobreni, comuna Vărăști, magazin care aparţine firmei Cristin Trans SRL.

„În cadrul unei serii de acțiuni de control întreprinse de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Giurgiu, a fost verificată și unitatea aparținând Cristin Trans SRL din satul Dobreni, comuna Vărăști, din județ, unde au fost constatate abateri de la legislația în domeniu, care pot afecta caracteristicile esențiale ale produselor și implicit sănătatea consumatorilor.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate diferite sancțiuni, după cum urmează:

  • 2 amenzi contravenționale, în valoare totală de 30.000 lei
  • oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme
  • propunerea închiderii temporare a unității pentru o perioadă de cel mult 6 luni.

Neregulile constatate în timpul controlului au fost:

  • Comercializarea unor produse alimentare cu datele durabilităților minimale depășite care prezentau și mucegai alb verzui
  • Comercializarea unor produse alimentare vrac, expuse la vânzare fără protecție sanitară
  • Utilizarea unor spații frigorifice neigienizate, ruginite, cu garnituri de etanșare deteriorate și scurgeri de lichid
  • Folosirea unor rafturi pentru expunerea produselor alimentare neigienizate
  • Supraaglomerare de produse în spațiul destinat consumatorilor, depozitate direct pe paviment
  • Prezența, în magazine, a muștelor și a unui miros urât, de canalizare”, precizează reprezentanții Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor, Regiunea Sud Muntenia.

Inspectorii, care au vzut multe ”la viața lor”, spun că ceea ce s-a găsit la magazinul din Giurgiu întrece orice imaginație și creează revoltă în rândul cetățenilor și a responsabililor privind asigurarea Protecției Consumatorilor.

Astfel, în magazinul care aparţine firmei Cristin Trans SRL au fost găsite mezeluri oferite spre vânzare, care erau învelite într-un strat gros de mucegai. De asemenea, au fost găsite nereguli inacceptabile în toate zonele din magazin, de unde și sancțiunile drastice aplicate în acest caz.