Microsoft a depășit Apple și a devenit cea mai valoroasă companie din lume

Microsoft a depășit Apple la capitalizarea bursieră, devenind, astfel, cea mai valoroasă companie din lume. Astfel, la finalul zilei de vineri, Microsoft avea o capitalizare bursieră de 2.490 miliarde de dolari, în timp ce Apple se situa la 2.460 de dolari.

Scăderea acțiunilor gigantului american Apple pe Wall Street au intervenit după ce compania a anunțat, joi, că nu și-a atins estimările financiare pentru al patrulea trimestru fiscal al acestui an, ca urmare a lipsei de materie primă, în special a penuriei de microcipuri intervenită la nivel mondial, informează CNBC.

Tim Cook, CEO la Apple, a declarat că deficitul de venituri este de șase miliarde de dolari, dar, din cauza lipsei de materie primă, acesta se va accentua în ultimul trimestru, informează sursa citată.

Cu toate acestea, vânzările de Iphone-uri au crescut cu 47% în acest an. Pe de altă parte, acțiunile Microsoft au crescut, în acest an, cu 48%, în timp ce Apple a înregistrat un ritm mult mai scăzut, de 13%.

În luna octombrie, Apple a anunțat că va reduce producţia de iPhone 13 cu zece milioane de unităţi din cauza penuriei globale de cipuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole