Mieii din România terorizează Grecia! Va fi un dezastru pentru măcelarii și producătorii locali

Publicat: 08 apr. 2024, 15:16, de Cristian Matache, în Business , ? cititori
Mieii din România terorizează Grecia! Va fi un dezastru pentru măcelarii și producătorii locali

Crescătorii de animale din Grecia acuză concurența neloială făcută de mielul românesc în perioada premergătoarea sărbătorii Pascale.

În preajma sărbătorii Pascale, discuțiile din Grecia se întețesc în legătură cu modul în care mielul importat din România este „grecizat” înainte de a ajunge pe mesele elenilor. Reprezentanții din industrie susțin că această practică afectează în mod negativ sectorul de creștere a animalelor din țară, în timp ce comercianții de carne invocă nereguli, conform publicației Reader din Grecia.

„În ultimii ani, au fost importați miei din România, care vin la un moment dat când nu există cerere, sunt congelați la temperaturi scăzute și, de Paște, oamenii vor mânca un miel congelat care va fi vândut ca fiind proaspăt”, a declarat pentru ERT Leonidas Arnidis, președintele Cooperativelor de Creștere a Animalelor din Kozani.

Potrivit acestuia, „vin cu camioane legal și într-o stare bună, fără control la frontieră, toți sunt încântați”.

„De obicei, această procedură este realizată de furnizorii marilor lanțuri de supermarketuri. Ei fac importuri mari de carne. Îi încurajăm pe consumatori să cumpere de la măcelăriile locale și doar carne autohtonă grecească”, a spus el.

Mieii „elenizați”

„Elenizarea este o plagă pentru măcelarii greci, a existat, există și va exista, problema este cum să o minimizăm”, a subliniat președintele Asociației Măcelarilor din Atena, Vasilis Deliphilippidis.

„Noi, ca asociație, de zeci de ani facem în mod constant plângeri, memorii, proteste la ministerele competente, dar din păcate scăderea acestor fenomene este mică. Daunele sunt uriașe pentru industria creșterii animalelor din Grecia, pentru măcelarii greci și, implicit, pentru consumatorii greci”, a adăugat el.

Acuzații grave

Există acuzații grave că mieii din România sunt importați ilegal în Grecia și vânduți ca fiind carne autohtonă. Acest lucru dăunează grav industriei creșterii animalelor din Grecia și îi înșală pe consumatori. Este important ca autoritățile să ia măsuri pentru a opri această practică.