Miliardarul Elon Musk promite că ne scapă de țiuitul din urechi

Cinci ani. Acesta este termenul pe care și-l acordă Elon Musk pentru a rezolva problema acufenelor (tinitus) cu ajutorul unui implant Neuralink. Miliardarul a făcut acest anunț pe Twitter, la 24 aprilie a.c.

”Există vreo speranță de vindecare de acufene? – l-a întrebat un internaut. ”Absolut”, a răspuns noul patron al rețelei de socializare. ”Poate în mai puțin de cinci ani”, a adăugat acesta, explicând că Neuralink trebuie să se mai dezvolte pentru a realiza acest tratament.

Neuralink a pus la punct o interfață creier-mașină. Ea ia forma unui implant cerebral conectat direct la stratul exterior al creierului.

Acufenele sau tinitus sunt cauzate de afectarea nervului vestibulocohlear care leagă urechea internă de creier. Specialiștii admit că un implant ar putea fi o soluție în aceste cazuri. Mai trebuie să fie realizat și testat.

Deocamdată, implantul Neuralink a fost montat în craniul unui porc sau al unei maimuțe. În decembrie anul trecut, miliardarul  anunța că intenționează ca în 2022 să testeze implantul pe creierul omului.

De asemenea, Societatea lui Elon Musk mai trebuie să obțină autorizația FDA, autoritatea sanitară americană, pentru a spera să comercializeze acest implant.

Ceea ce poate dura mult timp. Dar promisiunea e promisiune, mai ales când vine de la un miliardar…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole