„Milk Crate Challenge”, noua provocare virală pe TikTok, Twitter și Instagram. Cât de periculoasă este aceasta

Publicat: 27 aug. 2021, 07:00, de Laura Macovei, în SOCIAL , ? cititori
„Milk Crate Challenge”, noua provocare virală pe TikTok, Twitter și Instagram. Cât de periculoasă este aceasta

O nouă provocare a devenit virală pe reţelele sociale. Este vorba despre „Milk Crate Challenge” care presupune escaladarea unei piramide formate din lăzi din plastic aflate într-un echilibru precar. Medicii americani trag un semnal de alarmă asupra riscurilor de a suferi răni grave.

În ultimele zile, TikTok, precum şi alte platforme online au fost luate cu asalt de imagini ale unor utilizatori care încearcă o escaladare periculoasă pe lăzi cu sticle de lapte. Provocare se sfârşeşte, în general, cu o cădere spectaculoasă şi vizibil dureroasă, lucru demonstrat chiar de imaginile cu vânătăile postate ulterior de unii dintre utilizatori, informează hotnews.

În cazul în care „cădeţi pe lăzi, puteţi să vă răniţi la spate şi să rămâneţi paralizaţi”, a avertizat Chad Cannon, medic specialist în intervenţii de urgenţă la Universitatea din Kansas, spunând că „acesta este cu adevărat un lucru stupid”.

De asemenea, cei care acceptă o astfel de „provocare” riscă să se lovească la cap și să sufere o hemoragie.                                                            

Reprezentanţii autorităţilor sanitare din oraşul Baltimore spun că nu este momentul ca persoanele atrase de astfel de provocări să se angajeze în acest gen de cascadorii, spitalele fiind deja suprasolicitate în contextul pandemiei de coronavirus.                                                  

Videoclipurile şi imaginile cu leziunile suferite amintesc de alte provocări similare, precum „Tide Pod Challenge” din 2018, în care tinerii muşcau din capsule de detergent lichid, riscând să sufere intoxicaţii, mai arată sursa citată.