Minele antipersonal fac sute de victime în zonele eliberate de sub ocupația rusă

Conform agerpres.ro, zonele eliberate de sub ocupația rusă din Ucraina continuă să constituie un pericol pentru populație. Și asta pentru că sunt înțesate cu mine antipersonal neexplodate, rămase peste tot, după ce ocupanții au fost nevoiți să se retragă.

Acest fapt a dus, din păcate, la moartea mai multor sute de localnici care au călcat pe aceste mine, ori au trecut cu mașinile și utilajele agricole peste ele. Astfel de situaţii au fost înregistrate la Borodianka, Irpin sau Bucea, cele mai afectate localităţi din apropiere de Kiev.

Dar, cum regiunea Harkov doar ce-a fost scoasă de sub ocupația rusă, pericolul s-a mutat acum aici. Olena Baranik, purtătorul de cuvânt al Poliției regionale Harcov a declarat: „În ultima localitate eliberată, Ţîrkun, au fost două femei care au murit, după explozia unor mine. Rușii lasă după ei iadul”.

La acestea, Olena Baranik a adăugat că acţiunile militarilor ruşi sunt extrem de grave, pentru că aceștia au amplasat mine antipersonal peste tot, inclusiv în jucăriile copiilor, în frigiderele caselor pe care le-au ocupat înainte să fie învinși, pe câmp, pe unde trec tractoarele.

După cum afirmă șeful Poliţiei Kiev, Andrei Nebitov, numai în Nord-Vestul Kievului au fost înregistrate peste 300 de victime ale exploziilor de mine amplasate de militarii ruşi. De precizat faptul că, potrivit Convenţiei privind interzicerea utilizării, stocării, producerii şi transferului de mine antipersonal şi distrugerea acestora, intrată în vigoare în 1997, utilizarea acestui tip de muniţie este considerată ilegală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...