Ministerul de Interne: 435 de permise de conducere reţinute în ultimele 24 de ore

Un număr de 435 de permise de conducere au fost reţinute în ultimele 24 de ore şi 196 de certificate de înmatriculare au fost retrase, în urma acţiunilor din trafic ale poliţiştilor rutieri, a informat sâmbătă Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, în ultimele 24 de ore, efectivele MAI au intervenit la 3.799 de evenimente, 2.542 dintre acestea fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.257 – situaţiilor de urgenţă.

Poliţiştii şi jandarmii aflaţi în executarea atribuţiilor de serviciu au prins în flagrant, în cursul zilei de vineri, 108 autori de infracţiuni, care au săvârşit 111 fapte penale. De asemenea, poliţiştii au depistat 20 de persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

În cursul zilei de vineri au fost dispuse măsuri preventive pentru 49 de persoane, iar în urma investigaţiilor desfăşurate au fost identificaţi 43 de autori în 37 de dosare penale cu autor necunoscut aflate în evidenţă.

Vineri, potrivit MAI, angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat 83 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă şi au aplicat 317 sancţiuni contravenţionale în valoare de 110.700 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.010) au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 45 pentru stingerea de incendii şi 8 pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate 12 persoane.

În ultimele 24 de ore au fost emise 15 mesaje de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă RO-ALERT.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 13 misiuni aero-medicale, fiind salvate 12 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

Conform Ministerului de Interne, în ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.381 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

De asemenea, din data de 18 martie şi până în prezent, au fost emise 62.119 permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 466 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

În prezent, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 36,3%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...