Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene plătește anual aproape 2,1 milioane de euro chirie doar pentru sediul central

173.000 de euro lunar, respectiv 2.076.000 euro anual achită Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru chiria și mentenanța unui singur sediu, în care își are principalele birouri.

Este vorba de Victoria Office, Intrarea str. Menuetului, nr. 7, din Sector 1, București.

Clădirea este nouă și ne costă foarte mult chiria ei: 173.000 de euro pe lună chiria și mentenanța clădirii. Este un minister care nu are un sediu al său”, a declarat Cristian Ghinea (foto), ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, într-un interviu acordat Hotnews.

Acesta susține că a solicitat RAPPS ca instituția pe care o conduce să primească Hotelul Triumf, fără vreun rezultat, deocamdată, după ce a făcut o cerere similară și în 2016, la concurență cu DNA-ul condus atunci de Codruța Kovesi.

Vreau să conving Comisia Europeană ca, din viitorul program de asistență tehnică, în loc să plătesc chirii 173.000 euro să fac un proiect tehnic, să plătesc leasing către RAPPS și să rămână o clădire a statului. Ar fi frumos să transformăm o clădire istorică într-un sediu de minister. Este o sumă foarte mare pe care o plătim lunar”, și-a explicat Ghinea strategia.

Pe lângă sediul din Intrarea str. Menuetului, nr. 7, un alt corp de clădire ce adăpostește angajați ai ministerului îi creează probleme.

Mai este un lucru care mă îngrijorează: cei mai mulți angajați ai ministerului nu lucrează acolo, ci într-o clădire interbelică, înaltă, de la Romană. Este o clădire improprie, pe lângă riscul seismic, pentru o clădire de birouri”, a mai spus Ghinea.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole