Ministerul Justiţiei, o nouă procedură de selecţie a 13 procurori pentru Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi

Ministerul Justiţiei a anunţat, joi, că a declanşat o nouă procedură pentru selectarea a încă 13 candidaţi pentru funcţia de procuror european delegat în România.

În urma celor două proceduri anterioare, Colegiul Parchetului European (EPPO) şi-a dat acordul pentru şapte procurori europeni delegaţi propuşi de Ministerul Justiţiei, din totalul de 20, precizează Ministerul Justiției.

Persoanele interesate îşi pot depune candidaturile până la 31 ianuarie 2022, inclusiv, interviul urmând a avea loc în faţa comisiei de selecţie în perioada 14-17 februarie 2022, perioadă ce poate suferi modificări în funcţie de numărul candidaţilor înscrişi şi admişi la interviu, arată sursa citată.

Procurorii europeni delegați în România vor acționa în numele Parchetului European (EPPO) în statele lor membre și vor avea aceleași competențe ca procurorii naționali în ceea ce privește investigațiile, urmăririle penale și trimiterea în judecată.

Procurorii români selectați deja pentru EPPO

Cei 7 procurori selectați anul trecut pentru parchetul condus de fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi sunt:

Dana-Manuela ANA, Direcţia Naţională Anticorupţie

Dana-Cristina BUNEA, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Camelia-Elena GRECU, Direcţia Naţională Anticorupţie

Constantin IRINA, Direcţia Naţională Anticorupţie

Florin Bogdan MUNTEANU, Parchetul de pe lângă Judecătoria IAŞI

Jean-Nicolae UNCHEŞELU, Direcţia Naţională Anticorupţie

Mihai -Cătălin POPA, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Serviciul Teritorial Iaşi.

Parchetul European (EPPO) – condus de fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi – este responsabil de investigarea, urmărirea penală şi trimiterea în judecată a autorilor infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale UE, inclusiv: frauda, corupţia, spălarea banilor, frauda transfrontalieră în materie de TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Cristina Todoran și Ludovic Orban. Fotografie realizată în Photosop

Prima reacție a lui Orban după scandalul scrisorii pierdute a amantei...

Ludovic Orban și-a făcut prima apariție publică după ce PUTEREA.RO a publicat scrisoarea pierdută a fostei sale amante. Orban se plimba galant și zâmbăreț...