Ministerul Sănătăţii a semnat un nou contract pentru achiziţia a 32.800 flacoane de Remdesivir

Ministerul Sănătăţii anunţă că a semnat un nou contract pentru achiziţia a 32.800 flacoane de Remdesivir, medicamentul urmând a fi distribuit spitalelor care asigură tratamentul pacienţilor infectaţi cu SARS-Cov-2 cu forme severe de boală.

”Ministerul Sănătăţii a semnat un nou contract pentru achiziţia unei cantităţi de 32.800 flacoane Veklury (Remdesivir)100 mg. Medicamentul va fi distribuit, gratuit, către spitalele care asigură tratamentul pacienţilor infectaţi cu SARS-Cov-2 cu forme severe de boală”, anunţă, joi, Ministerul Sănătăţii.

Fondurile pentru achiziţia produsului au fost asigurate din bugetul Ministerului Sănătăţii-Rezerva epidemică.

”Precizăm că, la data de 27 septembrie 2021, la nivel naţional, stocul pentru Veklury (Remdesivir) era de 24.185 flacoane”, a mai transmis ministerul.

Veklury (Remdesivir) a fost primul tratament autorizat pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, acesta primind o autorizaţie de introducere pe piaţă condiţionată.

1 COMENTARIU

  1. Pilula Covid funcționează împotriva tuturor variantelor, inclusiv Delta, spune producătorul
    Dar Merck & Co spune că medicamentul său antiviral oral Covid-19 experimental este cel mai eficient atunci când este administrat devreme în cursul infecției. Medicamentul experimental antiviral Covid-19 oral al medicamentului Merck & Co este eficient împotriva tuturor variantelor cunoscute ale virusului, a declarat compania miercuri.
    Studiile de laborator au arătat că molnupiravirul este eficient împotriva tuturor tulpinilor de coronavirus , inclusiv varianta dominantă Delta , a spus Merck.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...