Ministerul Sănătăţii: Noi tranşe de Remdesivir şi Tocilizumab pentru spitalele care tratează pacienţi cu forme medii şi severe de COVID-19

MInisterul Sănătăţii anunţă că, vineri, s-au distribuit spitalelor noi tranşe de Remdesivir şi Tocilizumab, medicamente necesare în tratarea pacienţilor cu forme medii şi severe de COVID-19.

”Ministerul Sănătăţii a repartizat astăzi, 29 octombrie 2021, un număr de 780 flacoane de Tocilizumabum de 400 mg la direcţiile de sănătate publică, în cadrul contractului subsecvent pe care Ministerul Sănătăţii îl are încheiat cu firma producătoare. De asemenea, Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti i-au mai fost repartizate, suplimentar, un număr 20 de flacoane de 80 mg”, a transmis, vineri, Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că repartiţia a fost realizată la nivel judeţean, în funcţie de pacienţii raportaţi de spitale ca fiind confirmaţi cu Covid-19  şi internaţi în ATI la data de 27.10.2021, de pacienţii confirmaţi cu ventilaţie invazivă şi noninvazivă, de pacienţii confirmaţi cu COVID 19 care au nevoie de flux oxigen, precum şi de stocul de Tocilizumab existent la nivel de spital, în conformitate cu recomandările comisiei de boli infectioase.

Medicamentele vor fi ridicate de către direcţiile de sănătate publică de la Compania UNIFARM SA, în vederea distribuţiei către spitale, în condiţiile procedurilor existente.

”Tocilizumab este un medicament folosit pentru pacienţi cu forme severe de COVID-19, la care există o activare excesivă a inflamaţiei („furtună de citokine”)”, a mai transmis ministerul.

Instituţia anunţă, de asemenea, că va distribui şi 3.944 de flacoane de Remdesivir în 51 de spitale care tratează pacienţi infectaţi cu SARS-Cov-2 pentru asigurarea asistenţei medicale necesare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...