Ministrul de Interne le declară război bețivilor din Poliție! Cum vrea să îi lecuiască

Publicat: 01 mart. 2024, 21:17, de Filon Stan, în Dezvăluiri , ? cititori
Ministrul de Interne le declară război bețivilor din Poliție! Cum vrea să îi lecuiască
Ministrul de Interne le-a declarat razboi betivilor din Politie. Sursa foto: stiridecluj.ro

Ministrul Internelor, Cătălin Predoiu, s-a săturat să vadă în presă cazuri de polițiști aflați sub influența băuturilor spirtoase. Spune că aceștia știrbesc din munca eroică a celorlalți lucrători din sistem.

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, este indignat de polițiștii care sunt surprinși beți în timpul serviciului și lucrează la un plan pentru readucerea integrității în funcţia publică! Pentru asta, oficialul a spus că se lucrează la un ghid deontologic pentru toate profesiile din sistem.

Ministrul de Interne le declară război bețivilor din Poliție

„Este o stare pe care am preluat-o, pe care nu o ocolesc, nu am băgat-o sub preş, am adresat tuturor structurilor comandamentului de a creşte integritatea în funcţia publică, am activat structuri în această direcţie, de la DGA până la DGPI, Corp de control, Corp de audit, fac periodic şedinţe online cu toată ţara, cu toate structurile, cu toate armele, fac săptămânal şedinţe cu şefii de structuri şi, între toate obiectivele discutate, creşterea integrităţii în funcţia publică şi deontologia profesională în toate profesiile din MAI este numărul unu, ca poziţie. Dacă 61 este o cifră mică sau mare la 140.000 de angajaţi e o chestiune relativă, pe care o apreciază fiecare. Pentru mine e o cifră mare”, a transmis ministrul.

Predoiu spune că munca a zeci de mii de oameni din sistem este știrbită de câteva cazuri, izolate de polițiști care nu au un comportament tocmai demn de uniforma pe care o îmbracă.

”Este o muncă uneori eroică, vorbim de pompieri, vorbim de poliţişti, jandarmi, care contribuie la acest produs care înseamnă siguranţa cetăţeanului, munca a zeci de mii de oameni cu rezultate concrete în cifre la fel de precise şi de importante – capturi, percheziţii, reţineri de infractori, salvare de vieţi omeneşti, protecţie la migraţie ilegală ş.a.m.d. – este pusă în paranteză, uneori, în umbră, ştirbită de câţiva, mulţi, puţini, câţi sunt, care nu înţeleg că aceste profesii au un corp de conduită mult peste ceea ce se aşteaptă de la un om, să spunem un cetăţean, care nu le desfăşoară”, mai spune Predoiu.

Ei bine, ministrul speră ca toate aceste probleme să fie rezolvate de noul ghid deontologic pe care îl pregătesc autoritățile.

„Sunt profesii deosebite, se cere o exigenţă deosebită, o integritate mult deasupra tuturor şi trebuie să te ridici mereu la înălţimea legii. În orice instituţie e un drum lung până la perfecţiune, eu sunt conştient că avem probleme, dar vă asigur că nu trece o zi să nu insistăm pe această chestiune a integrităţii în funcţia publică. Construim un ghid deontologic pentru toate profesiile, discutăm cu specialişti, vrem să ridicăm standardele, dincolo de raportul GRECO, de condiţiile GRECO şi alte instrumente europene, care stabilesc aceste niveluri”, a explicat ministrul de Interne.