Ministrul Muncii: „Toți pensionarii vor primi deciziile de recalculare până la 1 septembrie!”

Publicat: 06 iun. 2024, 07:40, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în ACTUALITATE , ? cititori
Ministrul Muncii: „Toți pensionarii vor primi deciziile de recalculare până la 1 septembrie!”
Sursa foto: Facebook/Simona Bucura Oprescu

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunțat că deciziile privitoare la recalcularea pensiilor vor ajunge la beneficiarii lor înaintea datei de 1 septembrie.

„Toate deciziile vor ajunge la pensionari înainte de 1 septembrie. În momentul acesta avem deja procesul de reevaluare finalizat, avem modelul noii decizii aprobat și publicat în Monitorul Oficial. Colegii noștri lucrează la nivelul CNPP cu privire la recalculare. Softul îl avem și este funcțional, după care, toate aceste decizii, aproape 5 milioane de decizii vor fi listate. Ne coordonăm cu cei de la Poșta Română astfel încât să ajungă cât mai repede deciziile la pensionari. Toate vor fi trimise prin Poșta Română. Din septembrie toți românii vor primi pensiile majorate ca urmare a recalculării”, a spus ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a explicat că toate pensiile din România sunt recalculate, iar în procesul de reevaluare a dosarelor s-a ajuns la 99,9%.

„Toate pensiile vor fi recalculate. Fac foarte mult teren, întâlnesc foarte mulți pensionari și mulți dintre aceștia, în funcție de tipul de pensie pe care îl primesc întreabă: „Dar pensia mea va fi recalculată?”. Da, toate pensiile vor fi recalculate, suntem în grafic atât la Casa Națională de Pensii Publice, cât și la casele teritoriale de pensii, cât și la minister”.

 

„În primul rând, vreau să le mulțumesc colegilor noștri de la CNPP și casele teritoriale de pensii, Zilele trecute aveam deja 99,9% finalizat procesul de reevaluare, ceea ce înseamnă că deja datele cu privire la drepturile de asigurări sociale ale românilor sunt introduse, sunt preluate din format letric, așa cum au fost până acum – acele dosare cu șine, acele dosare vechi pe care le aveam, fie că aveam români care au ieșit la pensie pe Legea 27/1966 până la 263/2010, aveam toate datele greu de accesat, lucrătorii de la casele de pensii trebuiau să caute în documente pe hârtie, în format letric. Azi, acest proces de introducere a datelor în format electronic este aproape a fi finalizat, ceea ce este o veste foarte bună pentru români”, a  mai declarat Simona Bucura Oprescu.