Ministrul Petre Daea s-a răzgândit: L-a repus la butoanele ADS pe George Sava ca să facă jocurile lui Mina ”Scheletu”

Pentru ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, alba-negra a devenit jocul lui preferat când vine vorba de ”măritat” cu dedicației terenuri ale statului și, în acest sens, pune pe funcție tocmai oamenii sforarilor politici.

”Minunea” lui Daea a ținut doar o săptămână

PUTEREA a semnalat recent că ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, încearcă să facă jocurile liderului interimar al PSD Giurgiu, Marian Mina-”Scheletu”, cu niște terenuri și o baltă din județul Giurgiu prin intermediul directorului general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), George Sava.

Ulterior, Petre Daea l-a demis pe 1 august 2022i pe directorul general al ADS, George Sava. De fapt, nu este o demitere în adevăratul sens al cuvântului, ci practic Petre Daea a refuzat să-i mai prelungească lui George Sava detașarea de șase luni de la Primăria Buzău la șefia ADS.

În locul acestui, timp de o săptămână, conducerea ADS va fi asigurată de către șeful Serviciului juridic, Stelian Naciatti, și Marius Ionuț Copoescu, șef Serviciu Fond Funciar. Numai că ieri, surpriză! Petre Daea s-a răzgândit și l-a reevaluat pe George Sava.

Cameleonul Petre Daea

”Începând cu data de 08.08.2022, domnul George Sava, inspector principal în cadrul Direcției Evidența Persoanei – Primăria municipiului Buzău, exercită cu caracter temporar, prin detașare, funcția publică de conducere vacantă de director general adjunct gradul II la Agenția Domeniilor Statului, pentru o perioadă de maxim șase luni”, se menționează în ordinul lui Petre Daea.

Practic, prin numirea lui George Sava ca director adjunct la ADS, Petre Daea a pus, din nou, lupul paznic la oi pentru că, în continuare tot Sava va face toate aranjamentele imobiliare de la ADS.

În plus, Petre Daea a demonstrat că numirea lui Sava este una politică, întrucât acesta fiind inspector inspector principal în cadrul Direcției Evidența Persoanei de la Buzău, n-avea și nici nu are vreo legătură cu domeniul de activitate al ADS. Astfel, Petre Daea a demonstrat că este un cameleon politic care răspunde la anumite comenzi și face jocurile unor baroni locali cum ar fi Marian Mina-”Scheletu”.

Miză imobiliară uriașă în Giurgiu, dar cu dedicație

Fostul șef al ADS reevaluat de Daea, George Sava anunțase că va scoate la licitație, în luna august, circa 12.000 ha de teren pentru concesiune, urmând ca până la jumătatea lunii septembrie 2022 să fie semnate deja contractele. 

Din cele 12.000 ha scoase la licitație spre concesionare, aproape 2.000 de hectare și o baltă de 74 de hectare se află în județul Giurgiu și urmează să fie adjudecate de un primar și câțiva oameni de afaceri susținuți și garantați de Marian Mina ”Scheletu”. 

Între timp, Sava și Mina-”Scheletu” au mai ochit încă un teren de vreo 2.500 de hectare din județul Giurgiu pe care vor să-l mărite către un primar din anturajul lui Mina ”Scheletu”.

Mașina ADS, taxi pentru George Sava

Deși, în această săptămână, George Sava este aut de la ADS el continuă să comporte ca un director general și folosește mașina agenției în interes personal, e drept cu acordul ministrului Petre Daea, și deja a început să facă presiuni pentru ”teleportarea” cât mai rapidă a terenurilor din Giurgiu.
Poate totuși, DNA se va sesiza și va stopa aranjamentele ”țesute” de George Sava și Marian Mina-”Scheletu” cu terenurile ADS, dar girate și binecuvântate de Petre Daea care a devenit astfel ”sclavul” președintelui interimar al PSD Giurgiu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...