Ministrul Sănătății a anunțat suplimentarea numărului de paturi pentru bolnavii de COVID-19 în București

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a anunțat suplimentarea numărului de paturi pentru pacienții COVID-19 în spitalele din București, după ce duminică s-au înregistrat două recorduri la nivel național: cel mai mare număr de infectați și internați cu boala COVID-19, plus cei mai mulți pacienți la ATI.

„Am mers către spitale la care ne-ar fi plăcut să nu trebuiască să apelăm, am mers pentru suplimentarea paturilor, am mers către spitale cu tradiție în tratarea bolilor cronice, am mers către Institutul Fundeni – și avem acolo un număr de 70 de paturi cu oxigen și un număr de 14 paturi de Terapie Intensivă care fie sunt disponibile deja, fie sunt în pregătire. Am mers către Institutul Oncologic București și avem un număr de 5 paturi de Terapie Intensivă și alte 5 paturi pentru terapie acută, care sunt disponibile. 35 de paturi la Spitalul Colentina, două paturi de Terapie Intensivă la Spitalul Gerota, la Colțea 16 paturi cu oxigen”, a declarat astăzi Vlad Voiculescu într-o conferință de presă, alături de secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan și manageri ai unităților sanitare.

Creșterea numărului de paturi din unitățile mobile

„Avem, de asemenea, o creștere a numărului de paturi avizate în unitățile mobile, acele unități din curțile spitalelor. Vorbim de o creștere de la 8 la 12 paturi la fiecare mașină și vorbim de o creștere la 45 a paturilor de la Spitalul Pantelimon. Începând cu ziua de mâine vom avea de asemenea 12 paturi în plus la Victor Babeș în București”, a mai spus Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătății a precizat că în spitale sunt 13.714 pacienți, iar 1.456 de pacienți sunt doar la secțiile ATI.

Câte paturi ATI sunt destinate în prezent bolnavilor de COVID-19 în țară

În acest moment, vorbim despre 350 de paturi de terapie acută, 350 de paturi suplimentare din momentul revizuirii ordinului 434, respectiv peste 1.600 de paturi de Terapie Intensivă în momentul acesta destinate pacienților Covid-19 în România, iar 1.458 de paturi sunt deja ocupate.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...