Ministrul Sănătății: Nu sunt necesare măsuri suplimentare pentru că a apărut un caz de variola maimuței în Ungaria, ”virusul nu trece granița”

În legătură cu detectarea primului caz de variola maimuței în Ungaria, aproape de țara noastră, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că nu sunt necesare măsuri suplimentare, întrucât ”virusul nu trece granița”.

„Nu are nici un fel de relevanţă lucrul acesta, că a apărut la graniţă, virusul nu trece graniţa, este importantă identificarea cazului de infecţie şi izolarea contacţilor, eventual vaccinarea lor. Nu trebuie măsuri suplimentare pentru faptul că a existat în apropierea României un astfel de caz”, a declara ministrul Sănătății.

De asemenea, ministrul Rafila a mai a precizat că țara noastră va primi aproximativ 2.000 de doze de vaccin contra variolei, explicând că, potrivit recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății,  acesta este administrat doar contacților direcți, în două doze la un anumit interval.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...