Minune electorală la Buzău: Lucrări finalizate fără proceduri legale!

Publicat: 29 mai 2024, 19:25, de Vlad Stefan Orjan, în Dezvăluiri , ? cititori
Exclusiv
Minune electorală la Buzău: Lucrări finalizate fără proceduri legale!

La Zorești, comuna Vernești, a avut loc o adevărată minune la construirea unei baze sportive, dar nu fără controverse. O achiziție recentă a primăriei Vernești a ridicat semne de întrebare cu privire la respectarea procedurilor legale și transparența utilizării fondurilor publice.

Noua bază sportivă de la Zorești, finalizată de curând, trebuia să fie realizată în conformitate cu un proiect și o documentație contractuală, așa cum prevede legislația în vigoare. Cu toate acestea, achiziția publicată pe platforma SICAP a arătat o neconcordanță majoră: procedurile legale pentru construcție au fost demarate abia acum, după finalizarea lucrărilor.

Un cetățean atent la detalii a ridicat problema într-o postare pe rețelele sociale, întrebându-se de ce procedurile legale nu au fost respectate de la începutul proiectului. De asemenea, a sugerat că primăria ar fi trebuit să organizeze o licitație înainte de a începe construcția.

„Dacă mâine o altă firmă oferă prețuri mai mici pentru vestiare și dușuri, ce veți face? Veți refuza oferta pentru că deja s-a construit?”, a întrebat retoric Neșu Fredi, candidatul PNL la Primăria Vernești.

Această situație a atras atenția asupra necesității unei mai bune transparențe și respectării stricte a procedurilor legale atunci când se utilizează fonduri publice, mai ales în contextul investițiilor în infrastructura sportivă. Deși este lăudabil că se fac investiții în sport, controversele legate de modul de realizare al acestora pot umbri beneficiile aduse comunității.

Primăria Vernești nu a oferit încă un răspuns oficial referitor la aceste acuzații, dar cetățenii așteaptă clarificări și măsuri care să asigure corectitudinea și legalitatea viitoarelor proiecte.