„Mircea Geoană încalcă protocoalele NATO”, susține Remus Pricopie, rectorul SNSPA

Publicat: 20 iun. 2024, 22:33, de Cristina Cohuț, în POLITICĂ , ? cititori
„Mircea Geoană încalcă protocoalele NATO”, susține Remus Pricopie,  rectorul SNSPA

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, îl acuză pe Mircea Geoană, adjunctul NATO, de faptul că acesta încalcă în totalitate protocoalele Alianței. Pricopie susține că Geoană conduce deja o campanie electorală activă, prin vizitele sale la diverse locații strategice din țară.

Potrivit lui Pricopie, Geoană nu are voie să se promoveze drept candidat la președinția României în timp ce ocupă funcția de adjunct la NATO.

„Mircea Geoană este funcționar internațional și nu are voie să facă campanie electorală, nu are voie să se certe cu guvernul unui stat membru. Total inadmisibil”, spune Remus Pricopie.

„Dacă nu ești în stare să respecți regulile organizației în care funcționezi azi, logic pentru mine ar fi că nu ești pregătit, de fapt, să respecți Constituția României, primul lucru pe care trebuie să îl facă un președinte. Respectând Constituția, de fapt, respecți cetățenii. Viitorul președinte al României trebuie să fie, în primul și în primul rând, un om al cuvântului, al regulilor, o persoană care să respecte funcția în care se află”, este de părere rectorul SNSPA.
„Este dreptul fiecăruia să candideze, dar trebuie să decizi. Ori ești echidistant, pentru că ești înalt funcționar internațional, ori îți dai demisia și intri într-o campanie electorală și, evident, românii vor decide. Domnul Geoană se ceartă cu reprezentanții PSD-PNL. Nu s-a certat niciodată cu reprezentanții AUR. Mircea Geoană folosește tehnici de comunicare AUR”, a mai declarat Remus Pricopie.