Mit sau realitate? Apa cu lămâie, băută dimineața, stimulează metabolismul?

Apa cu lămâie băută dimineața ar stimula metabolismul și ar putea ajuta la scăderea în greutate. Asta se spune, dar chiar așa este? Iată explicațiile.

Sunt puține cercetări riguroase privind beneficiile consumului de apa cu lămâie, spune Martjin Peters, expert științfiic, citat de ”7sur7”.

Sunt cercetări referitoare la consumul de apă și la binefacerile lămâilor, dar separat și nu împreună. Asta arată că în combinație, apa cu lămâia, ar putea oferi un plus pentru sănătate.

Dar de fapt ce face în organismul nostru sucul de lămâie adăugat în apă? Corpul are nevoie de multă apă pentru a-și îndeplini sarcinile. Evident, mesajul este să ne hidratăm corect știind că mulți oameni uită pur și simplu să bea apă în cursul zilei.

Așa că a adăugând lămâie, apa își schimbă gustul și s-ar putea chiar să vă deschidă pofta de a bea ceva mai multî apă. Este un beneficiu. Și a a bea mai multă apă vă ajută să renunțați la alte băuturi, unele chiar îndulcite. Iată un alt beneficiu, care se poate vedea rapid când vă urcați pe cântar.

 Antioxidanți și flavonoide

Se știe că, în general, citricele sunt un depozit natural de vitamina C, care reprezintă un important antioxidant ce ne întărește sistemul imunitar. ”Lămâile sunt nu numai bogate în vitamina C, dar și în flavonoide, compuși care contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate și la combaterea bolilor.

Combinația dintre flavonoide și antioxidanți este benefică pentru inimă și pentru funcționarea metabolismului nostru. Dar pentru alți nutrienți care ne sunt necesari, trebuie să consumăm și alte fructe, inclusiv legume.

”Corpul se detoxifică singur”

Faptul că apa cu lămâie ajută la detoxifierea corpului este un mit, spune specialistul. ”Corpul se detoxifică singur. Nu are nevoie de apă și lămâie dimineața pentru aceasta. Și rețineți: a scădea în greutate sau a stimula metabolismul nu are nicio legătură cu faptul că bem apă cu lămâie.

Metabolismul nostru este ansamblul reacțiilor chimice care au loc în fiecare celulă a corpului nostru și care furnizează energia necesară proceselor vitale. În alți termeni, este vorba despre viteza cu care corpul nostru consumă energia sau arde caloriile.

Metabolismul nostru este în mare parte genetic și deci scapă controlului nostru. Dacă metabolismul este rapid, ardem mai multe calorii și în repaus, și în activitate”, explică specialistul.

Un pericol pentru dinți

Acidul citric din conținutul lămâilor poate să afecteze emailul dinților. Consumat zilnic, acidul poate să ne sensibilizeze dantura. Și situația se complică în cazul persoanelor care deja prezintă o sensibilitate dentară. De asemenea, nu trebuie să neglijăm că acidul citric poate provoca arsuri în zona stomacului.

Și acum încă o precizare. Chiar dacă sucul de lămâie nu face rău nu înseamnă neapărat că face bine, spune Marijn Peters.

”Nu există dovezi că apa cu lămâie – dimineața sau nu – ar stimula digestia sau metabolismul. Și contrar a ceea ce susțin unele articole din reviste, apa cu lămâie nu oferă un plus de energie. Care-i morala? Nu ezitați să iei și a doua lămâie și să o storci în apă, dar nu vă așteptați la o detoxifiere a corpului”

2 COMENTARII

  1. Mai este ceva pe care medicul nu il spune. Acidul citric, in combinatie cu sucurile gastrice din stomac si intestine, produce un mediu alcalin, cu roluri in reactiile metabolice ale sistemului digestiv.

  2. Mai este ceva pe care medicul nu il spune. Acidul citric, in combinatie cu sucurile gastrice din stomac si intestine, produce un mediu alcalin, cu roluri in reactiile metabolice ale sistemului digestiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...