Moldova aprobă Molnupiravir pentru tratamentul anti-COVID

Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din Republica Moldova a transmis ieri un comunicat în care arată că a aprobat și autorizat să fie găsit în farmacii produsul farmaceutic Molnupiravir, indicat pentru tratamentul anti COVID-19.

„Cu vot unanim, AMDM a decis ieri, 19 ianuarie, autorizarea produsului farmaceutic Molnupiravir, capsule 200 mg N10, N40 – medicament indicat în tratarea formelor ușoare și moderate de COVID-19, prin procedura condiționată. În acest sens, în regim de urgență urmează a fi avizat prețul produsului, iar după publicarea Ordinului în Monitorul Oficial, preparatul va putea fi plasat pe piața farmaceutică din Republica Moldova”, se arată în comunicat.

Produsul Molnupiravir se folosește în tratamentul formelor ușoare și moderate de COVID-19. Nu e indicat copiilor sub 18 ani, doar adulții al căror test de diagnostic SARS-COV-2 iese pozitiv îl pot utiliza.

Și, cu cât Molnupiravir este administrat mai repede, în fazele incipiente ale bolii, cu atât este mai eficient. Molnupiravir, conform AMDM,  se găsește, deja, în farmaciile din Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Arafat şi şefii IGSU, cercetaţi penal de procurorii militari pentru vătămare...

Exploziile de la staţia GPL din Crevedia au scos în evidenţă modul defectuos de intervenţie al departamentului condus de Raed Arafat. Evenimentul de la...