Mor oamenii pe capete la Spitalul Județean Buzău. Secția de cardiologie funcționează fără medici

Situație revoltătoare la Buzău. Spitalul județean a rămas fără cei doi medici cardiologi, iar oamenii mor pe capete. În urmă cu doar o săptămână, liderii PSD se băteau cu pumnii în piept că de la Buzău se dă ora exactă în România.

Există o situație critică la nivelul județului Buzău, criza medicilor este una acerbă. Unitatea medicală se află în subordinea Consiliul Județean Buzău, care le oferă medicilor veniți din alte orașe, o locuință în cartierul de fițe Orizont, plata cheltuielilor timp de 5 ani și salarii atractive, și totuși, este criză de medicii la Buzău.

Secția este în pragul blocajului, după ce ambii medici specialiști și-au dat demisia de la data de 1 octombrie. Conducerea spitalului a purtat negocieri în luna august cu medicii, pentru a mai rămâne măcar până la data de 1 octombrie, până când se va găsi înlocuitori, însă chiar și la o lună distanță după demisia medicilor, nimeni nu a fost încântat de oferta de la Spitalul Județean Buzău. Cei doi medici acuzau volumul de muncă foarte mare și responsabilitatea imensă.

Ultima șansă s-a ruinat

În luna august a.c., previzionam că după data de 1 octombrie se va muri pe capete la Buzău, din cauza lipsei de personal medical de pe secția de Cardiologie.

Soluția conducerii de la Spitalul Județean Buzău este de a transfera pacienții la spitalele din regiune precum Ploiești, Focșani sau București, însă în cazul în care este o situație gravă, buzoienii nu mai au nicio șansă la viață. Chiar dacă inițial s-a anunțat transferarea pacienților la Ploiești, la scurt timp SJU Ploiești a anunțat că cei patru medici cardiologi şi-au dat demisia la începutul anului, iar cei rămași nu mai pot face față programului de muncă.

Oamenii își plâng morții

Asta e tot ce a mai rămas, ca rudele să-și plângă morții și să se plângă pe Facebook că rudele le-au murit nevinovate în spitalele din România.

O persoană cunoscută din viața publică a Buzăului, a făcut o postare pe Facebook prin care trage un semnal de alarmă și atenționează că viața a jumătate de milion de buzoieni poate să depindă la un moment dat de secția de cardiologia a SJU Buzău. În acest moment secția funcționează fără medic cardiolog, nu sunt medici nici noaptea și nici ziua. Din când în când, un medic pensionar mai vine din bunăvoință câte două ore pe zi, pentru că protocolul impune semnătura acestuia inclusiv pentru transferul urgențelor în alte spitale din țară.

Moartea domnului Lăzărescu, varianta Buzău

În urmă cu câteva săptămâni, avea să aflu că o persoană din Buzău a fost transferată la Spitalul din Râmnicu Sărat, pentru ca mai apoi să fie transferată la un spital din București, iar în drum spre București inima i-a cedat. Atenție, acesta nu este caz singular, sunt zeci sau chiar sute de cazuri pe care nimeni nu le oferă nici măcar o ultimă șansă.

Medicii refuză Spitalul Județean Buzău

Medicii refuză Spitalul Județean Buzău din cauza volumului foarte mare de muncă, dat fiind că foarte multe persoane suferă de boli cardiovasculare, iar aparatura este deficitară și înapoiată în timp.

Există și clinici private în Buzău, unde profesează mai mulți medici tineri, însă cel mai probabil oferta celor de la Consiliul Județean nu le este de prisosință medicilor.

La Buzău se dă ora exactă în România, dar mor oamenii în spitale

În urmă cu doar o săptămână, liderii PSD se întruneau la Buzău pentru alegerea președintelui PSD Buzău, Lucian Romașcanu. Mai mulți lideri ai social democraților s-au bătut în piept și au spus: „De la Buzău se dă ora exactă în România”. Totuși se dă ora exact în România pe linie politică și pe linia angajărilor în instituțiile de stat, dar totuși, zilnic, mor oamenii pe capete în Spitalul Județean.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...